- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историјска срамота Ајакса, Тадић поцрвенео у дебаклу „копљаника“ у Лиги шампиона /видео/

© AP Photo / Martin MeissnerДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Холандски шампион Ајакс претрпео је праву катастрофу на свом терену у трећем колу Лиге шампиона. Италијански Наполи покорио је Амстердам са 6:1 и задао екипи нашег Душана Тадића један од најтежих удараца у историји.
Последњи пут овако немоћни „копљаници“ су били пре 12 година када их је Реал надиграо као гост на њиховом терену са 4:0 такође у Лиги шампиона, али је Наполи отишао корак даље, постигао шест, а могао и више...
На сву муку, Тадић је завршио меч пре времена због другог жутог картона који је добио у 73. минуту јер је ударио лактом Македонца Ељифа Елмаса, па га чека меч паузе, вероватно у Напуљу следеће недеље.
Ајакс је први дошао у предност преко Кудуша у деветом минуту, али је Наполи брзо преокренуо резултат головима Распадорија у 18, Ди Лоренца у 33. и Зјелинског у 45. минуту.
Разбијени играчи Ајакса само су гледали како се ређају шансе пред њиховим голом у другом полувремену, а Распадори у 47. и Квартсквелија у 63. су само дотукли немоћног шампиона Холандије. Шести погодак постигао је Ђовани Симеоне у 81. минуту.
У истој групи А, Ливерпул је био сигуран против Ренџерса (2:0). Трент Александер-Арнолд у седмом и Мохамед Салах из пенала у 53. минуту донели су лагану победу Црвенима и пробој на друго место на табели.
У групи Б, фантастични лидер Бриж је победио и Атлетико из Мадрида са 2:0 головима Соваха у 26. и Ферана Хутгле у 62. минуту. Јорганџије су имале шансу да се врате у меч, али је Гризман промашио пенал у 76. минуту.
Кикс Атлетика искористио је Порто да се победом над Леверкузеном од 2:0 врати у трку за други круг. Стрелац погодака одлуке били су Заиду у 69. и Галено у 87. минуту, па сви пратиоци Брижа сада имају по три бода.
У дербију вечери Интер је победио Барселону са 1:0, а погодак одлуке постигао је Хакан Чалханоглу у надокнади првог полувремена. Прелеп ударац Турчина...
Каталонцима је на овом мечу поништен изједначујући гол и то оправдано јер је Фати играо руком пре поготка Педрија у 67. минуту. Барса је другим поразом у три утакмице озбиљно довела у питање пролаз у наредну рунду.
Лига шампиона, 3. коло
Група А
Ливерпул – Ренџерс 2:0 (1:0)
Ајакс – Наполи 1:6 (1:3)
Група Б
Бриж – Атлетико М. 2:0 (1:0)
Порто – Леверкузен 1:0 (0:0)
Група Ц
Интер – Барселона 1:0 (1:0)
Бајерн – Викторија Плзењ 5:0 (3:0)
Група Д
Ајнтрахт – Тотенхем 0:0
Марсељ – Спортинг 4:1 (3:1)
Бајерн - Викторија Плзењ, Лига шампиона - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
СПОРТ
Бајерн „петардирао“ шампиона Чешке, Марсељ суров према Португалцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала