- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председница Молдавије руским пранкерима: Спремни смо да део територије привремено дамо Украјини

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаПредседник Молдавије Маја Санду
Председник Молдавије Маја Санду - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
Пратите нас
Председница Молдавије Маја Санду је изјавила да је њена земља спремна да на неколико година преда Украјини на коришћење део територије. Она је то рекла током разговора с руским пранкерима Вованом и Лексусом, мислећи да разговара с премијером Украјине Денисом Шмигаљом.

„Знате, када сам била у Кијеву, разматрали смо питање на тему села Гиургиулести (у Кагуљском рејону Молдавије, на граници са Румунијом и Украјином) и иступили смо са предлогом. Ваши људи су дошли и погледали територију, коју смо спремни да вам уступимо, за сада се трудимо да у потпуности решимо правна питања на тему луке. Међутим, можемо вам предложити земљу коју можете да користите у наредних неколико година“, рекла је Санду у разговору с руским пранкерима.

Она је то предложила, након што су технички експерти дошли и погледали територију, али одговор власти у Молдавији нису добили.
„Мене занима, да ли вас и даље интересује овај предлог или сте нашли неко друго решење“, рекла је Сандуова у обраћању „украјинском премијеру“.
Блогери су видео објавили на Телеграму.
Администрација председнице Молдавије је саопштила да је видео снимак разговора Маје Санду са руским пранкерима фалсификат.
Руски пранкери Владимир Кузњецов Вован и Алексеј Стољаров Лексус - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
РУСИЈА
Како руски пранкери „варају“ познате личности да им искрено признају све
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала