- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Локомотива „штуца“ – не може се без Николића

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаМарко Николић
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Српски стручњак Марко Николић напустио је пре тачно годину дана Локомотиву из Москве и од тада је клуб доживео страховит пао. Практично се распало све оно што је бивши стратег Партизана стрпљиво градио, а потврда је стигла кроз освајање трофеја Купа Русије.
Николића је практично отерало ново руководство како би поставило свог човека на место тренера, али су ствари вртоглавом брзином почеле да буду лоше по клуб из Москве, који је са Србином на челу био при самом врху табеле, а сада је на рубу зоне испадања са свега 12 бодова из 11 одиграних кола.
Огласио се и агент Марка Николића Дејан Јоксимовић, који је у разговору за руске медије, поручио да је искусни стратег разочаран ситуацијом у којој се налазе "локоси".
„Марко је веома разочаран резултатима Локомотиве. Али, мислим да су сви знали какви ће резултати бити с људима који су дошли у клуб“, рекао је Николић за руски портал "Метаратингс".
Оно што је такође поражавајуће, је чињеница да је Марко Николић од тада без посла, иако се доводио у везе са бројним руским клубовима, попут ЦСКА из Москве и Краснодара, до сарадње није дошло, а према наводима његовог агента Дејана Јоксимовића, некадашњи тренер Партизана не планира у скорије време да се врати у руски фудбал.
Колико је заправо расуло у Локомотиви, најбоље осликава чињеница да је екипа усред Москве доживела четврти узастопни пораз. Уследио је дебакл од још једног дављеника – Урала, који је славио резлутатом 4:2, а водио је чак 4:0...
„Спорт експрес“ дао је наслов који на савршен начин илуструје стање у славном руском клубу који пролази кроз изузетно тешке дане.
„Локомотива је најбољи пример негативне селекције. Клуб је постао подсмех“.
Тешко да би ишта од овога било да људи који су дошли прошле године нису направили кардиналну грешку и раскинули сарадњу са српским стручњаком. Наследнио га је Немац Маркус Гиздол, који се кратко задржао, а побегао је главом без обзира када је почела специјална операција у Украјини.
Њега је заменио Заур Капов који је до краја прошле сезоне седео на клупи, али није успео да сачува четврто место које је оставио Николић, већ је клуб завршио као шести.
Фудбалски савез Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Скандал – Рус проживљава тортуру, а УЕФА ћути
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Истрага због усташког поклича који је бацио мрљу на фудбалску сензацију
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
СПОРТ
Отворило се – да ли је време да Станковић крене даље после Звезде?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала