- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: САД сматрају да иза убиства Дугине стоји Кијев

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСахрана Дарје Дугине
Сахрана Дарје Дугине - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Амерички обавештајци сматрају да иза убиства руске новинарке и политиколога Дарије Дугине стоје украјинске власти, које су организовале атентат без знања САД, преноси „Њујорк тајмс“.
Према изворима листа, Американци би покушали да одврате Украјинце од операције да су о томе унапред обавештени, а након тога би укорили своје штићенике, јер су се плашили ескалације сукоба.
„Америчке обавештајне агенције сматрају да су одређени елементи украјинске владе одобрили бомбашки напад на аутомобил... у којем је убијена Дарија Дугина, ћерка истакнутог руског националисте“, наводи се у тексту.
Сједињене Америчке Државе нису учествовале у покушају атентата – „ни уз помоћ обавештајних података, нити на било који други начин“.
„Амерички званичници такође наводе да нису унапред знали за операцију и да би били против убиства да су се са њима консултовали. На крају су амерички званичници прекорели украјинске званичнике због ликвидације“, пише лист.
Дарја Дугина погинула је 20. августа када је експлодирао аутомобил којим је управљала. Она је преминула на лицу места. Аутомобил је експлодирао када је детонирана експлозивна направа постављена на њему.
Федерална служба безбедности Русије саопштила је да иза убиства руске новинарке стоје украјинске специјалне службе, а починилац је држављанка Украјине Наталија Вовк, која је са ћерком допутовала у Русију 23. јула.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала