- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко је Новаков ривал? Дебитовао победом над Србином, а када стигне меч лопта постаје звер

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЧилеански тенисер Кристијан Гарин током дуела са Новаком Ђоковићем
Чилеански тенисер Кристијан Гарин током дуела са Новаком Ђоковићем - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Одмах након што је освојио трофеј у Тел Авиву, Новак Ђоковић се запутио у Астану на турнир 500 серије на ком ће први меч играти од 14 часова против Кристијана Гарина, Чилеанца са којим се састао два пута у каријери.
Пут до трофеја у Астани Новаку ће бити тежи него на турниру у Израелу јер су у конкуренцији боље рангирани играчи.
Није српски тенисер желео да се одмара јер скоро три месеца није играо турнир, па се директно упутио у Казахстан где га на старту турнира чека Кристијан Гарин, Чилеанац који је тренутно 81. тенисер света.
Ђоковић и Гарин до сада су одиграли два међусобна меча и у оба је славио српски тенисер. Последњи пут састали су се на Вимблдону прошле године, а Новак је рутински победио у три сета.
Пре тога играли су на АТП купу 2020. године када су српски тенисери освојили то такмичење, а Новак је и тад био убедљив.
С обзиром на то да је одиграо одличан турнир, Ђоковић не би требало да има проблема против Гарина.
Чилеанац ове сезоне не игра савршено, али није ни лош. Забележио је сјајан резултат на Вимблдону где је стигао до четвртфинала где је елиминисан од Ника Кирјоса, а за полуфинале се борио и на Мастерсу у Риму када је изгубио од Саше Зверева.
Као јуниор је Гарин обећевао више поготово када је 2013. године стигао до јуниорског трофеја Ролан Гароса, а на том путу победио је између осталог и Зверева.
Занимљиво је да је исте године дебитовао на АТП туру, а прву победу остварио је над Душаном Лајовићем, српским тенисером.
Најбољи пласман Чилеанац је достигао прошле године када је био 17. рекет света. У тој сезони Гарин је освојио титулу у Чикагу, али је стигао и до четврте рунде на Вимблдону и Ролан Гаросу што му је донело велики број бодова.
Ове године није у форми у каквој је био претходне и требало би да тај меч буде још један рутински посао за Новака, међутим постоји једна мина у игри Чилеанца.
Гарин је мајстор за спасашавање меч лопти и колико год сигурно противник ишао ка победи у тим тренуцима се Чилеанац претвара у звер која не жели да се преда.
У Хјустону је 2019. године против француског тенисера Жеремија Шардија спасао чак пет меч лопри, а исте године је спасао и две у четвртфиналу Минхена против Зверева. Оба пута је побеђивао у тим мечевима и на крају освојио турнире.
Победник овог дуела састаће се са Ботиком ван де Зандшулпом.
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Аустралија „намигује“ Ђоковићу – директор турнира поставио загонетку
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Новакова лекција о принципу: Прихватам последице и остајем веран уверењима
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Кецмановић направио чудо! Јапанац као шампион стигао у Токио, а Србин му очитао лекцију тениса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала