- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев о референдумима: Запад је заборавио шта је права демократија

© Sputnik / Валерий Мельников / Уђи у базу фотографијаПрипрема за референдум у Луганску
Припрема за референдум у Луганску - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Запад, који не признаје резултате референдума у Донбасу, Запорошкој и Херсонској области, заборавио је шта је права демократија, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
„Још пре почетка референдума, САД, Енглеска и функционери из Европске уније су изјавили да неће признати њихове резултате. Очигледно су заборавили како изгледа нормалан демократски плебисцит. На пример, у САД се милиони радно способних људи под различитим изговорима лишавају права да учествују у изборима. Правила прикупљања и бројања гласова се прилагођавају у зависности од политичке ситуације. Каква је то демократија? То је чиста фикција“, казао је Патрушев у Севастопољу на састанку о безбедности на Криму.
Према његовим речима, захваљујући одлучним акцијама Русије, становници ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области први пут после много година успели су да слободно реализују своја права и да одреде даљу судбину коју је огромна већина повезала са Русијом.
„На основу резултата референдума који су одржани у потпуности у складу са нормама међународног права, поменуте територије су постале руски региони, а њихово становништво – пуноправни грађани Русије. Сада смо заједно, што значи да смо постали јачи“, оценио се секретар Савета безбедности.
Председник Русије Владимир Путин је потписао федералне уставне законе о уједињењу Доњецке и Луганске Народне Републике, Херсонске и Запорошке области с Русијом и формирању нових субјеката Руске Федерације.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
РУСИЈА
Патрушев: Запад жели да пренесе војна дејства с Украјине на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала