- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Запад жели да пренесе војна дејства с Украјине на Русију

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
САД, Велика Британија и њихови сателити не желе само да продуже трајање руске специјалне војне операције, него и да војна дејства пренесу на територију Русије, упозорио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Посебан значај та тема добија у вези са специјалном војном операцијом која се спроводи на територији Украјине и са тежњом САД, Енглеске и њихових западних сателита да продуже трајање војних дејстава и да их пренесу на нашу територију", рекао је Патрушев на саветовању о безбедности Крима, одржаном у Севастопољу.

Патрушев је указао на то да у САД милиони људи под разним изговорима губе право да учествују на изборима, да се бројање гласова мења у зависности од политичке конјунктуре, те да то није демоктратија него чиста фикција.
„Ипак, Сједињене Америчке Државе сматрају да имају право да такву демократију шире по свету, намећући сопствено схватање модела организовања друштвеног живота. За то се користе све могуће методе, укључујући војне, игноришу се принципи међународног праа, обичаји, култура и безбедност других народа“, упозорио је секретар Савета безбедности Русије.
Патрушев је оценио да доктрина Вашингтона, заснована на неограниченом егоизму води страдању целог ћовечанства.
„Развој историје по таквом сценарију Русије не може да дозволи“, нагласио је Патрушев.

Англосаксонци желе војни сукоб Европе и Русије

Николај Патрушев је, такође, упозорио на то да Англосаксонци ради своје користи желе да сукобе Русију и Европу на војном плану.

„Англосаксонци су одавно главни извори нестабилности у свету, бескрупулозно игноришу норме међународног права, показују своју истинску агресивну суштину“, рекао је Патрушев.

Према његовим речима, под непосредним руководством Англосаксонаца у Украјини је обновљен неонацистички режим, а у колективну свет грађана активно се усађује национал-фашистичка идеологија, чији је циљ да се „сама Украјина користи као инструмент борбе против Русије“.
„Циљ је да се порази Русија, да се одржи умишљена предност, да се сачува једнополарни свет, да се живи на туђи рачун. Они очекују да ће успети да распиривањем сукоба, како је то било после два светска рата, поново реше накупљене проблеме своје економије, укључујући проблеме огромног државног дуга, који је у САД достигао више од 30 билиона долара“, рекао је Патрушев.
Према његовим речима, „Англосаксонци су увек деловали тако да распирују ратове по целом свету“.
„За њих је важно да се појача нестабилност, да се Европа војно сукоби с Русијом, како би капитал, производња и вредни стручњаци отишли преко океана“, нагласио је Патрушев.
Он је додао да „самоуверена и егоистична политика англо-америчког тандема ствара бројна жаришта у разним регионима, доводећи на ивицу опастанка многе земље и народе“.
„Данас Вашингтон и Лондон не могу да се умире због страха од губитка своје хегемоније и покушавају да распире нове сукобе, укључујући и области нуклеарних држава какве су Русија и Кина“, закљ учио је Патрушев.

Против Русије ратује цео НАТО блок

„Данас Русија, ослобађајући украјински народ од неонацизма, не води борбу само против националистичких формација и Оружаних снага Украјине. Против нас, у суштини, ратује блок НАТО-а, чије чланице достављају Кијеву тешко наоружање, муницију, обавештајне податке, обезбеђују обуку војних стручњака“, рекао је Патрушев.
Према његовим речима, НАТО „учествује у планирању војних операција, уцењује применом оружја за масовно убиство“.
„И то нису празне речи. САД и њихови савезници одавно реализују своје планове за стварање биолошког оружја у лабораторијама широм света, укључујући и лабораторије у близини руских граница. Део лабораторија, као што већ знамо, био је смештен у Украјини и коришћен је за стварање посебно опасних патогена“, навео је Патрушев.
Он је закључио да су због тога денацификација и демилитаризација Украјине неопходан услов за неутрализацију претњи безбедности руског народа и људи на ослобођеним теритоирјама, као и за заштиту суверенитета и територијалне целовитости Руске Федерације.
Руске заставе у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Специјална операција у Украјини
Патрушев: Активност НАТО-а у Црноморском региону угрожава безбедност Крима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала