- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Патрушев: Активност НАТО-а у Црноморском региону угрожава безбедност Крима

© Sputnik / Макс Ветров / Уђи у базу фотографијаРуске заставе у Симферопољу
Руске заставе у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Активност земаља НАТО-а у Црноморском региону озбиљно угрожава безбедност Крима, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

"Озбиљан извор опасности представља активност земаља НАТО-а у Црноморском региону", рекао је Патрушев у Севастопољу, током саветовања о безбедности Крима.

Патрушев је упозорио на то да на Криму постоји високи ниво опасности од тероризма у светлу руске специјалне војне операције и нагласио да је потребно под хитно отклонити пропусте у безбедности.

„Захваљујући ефикасним дејствима специјалних служби органа безбедности спречено је 12 терористичких злочина“, рекао је Патрушев, истакавши да су спречена дејства терористичких организација као што су „Десни сектор“, „Хизб ал Тахрир ал Ислами" и "Исламска држава" (забрањене у Русији), које су припремале терористичке нападе на Криму.

Он је упозорио на то да на низу потенцијално опасних објеката нема физичке заштите и техничких средстава безбедности.
Патрушев је истакао да се повећао ниво опасности на саобраћајним објектима на Криму, као и да је порасла вероватноћа од напада беспилотним летелицама.
"Анализа ситуације у сфери заштите саобраћајне безбедности Крима и Севасотпоља сведочи о повећаној опасности од злочиначких дејстава на објектима саобраћајне инфраструктуре и саобраћајним средствима", рекао је Патрушев.
Према његовим речима, на Криму је знатно повећан број злочина извршених уз коришћење оружја, муниције и експлозивних супстанци.
„Молим руководиоце региона да под хитно отклоне те недостатке. Важност таквог рада условљена је високим нивоом диверзионо-терористичких опасности у светлу спровођења специјалне војне операције у Украјини“, нагласио је Патрушев.
Руске заставе у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2022
Специјална операција у Украјини
Бивши Реганов саветник објаснио зашто САД не смеју да помажу Зеленском у идеји да нападне Крим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала