- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија о сазиву Савета безбедности УН: Ми и Кина имамо актуелне идеје за Северну Кореју

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
Пратите нас
Проблеме који су повезани са решавањем ситуације око Северне Кореје потребно је разматрати у комплексу предлога Москве и Пекинга који су и даље релевантни, изјавио је Спутњику заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Вершињин, коментаришући могући сазив Савета безбедности УН на тему ракета које је лансирао Пјонгјанг.

„Заседање Савета безбедности УН се сазива по иницијативи или захтеву њених чланица. У случају да дође до заседања ми ћемо онда исказати своју принципијелну позицију. Увек говоримо о потреби да се пажљиво сагледају хуманитарне последице санкција против било које земље, укључујући и Северну Кореју. Подсетићу, што се тиче Северне Кореје, ми и Кина имамо идеје и верујемо да су и даље актуелне“, рекао је Вершињин.

Одговарајући на питање да ли је могуће ширење санкција Запада и његових партнера против Пјонгјанга, дипломата је подсетио да против Северне Кореје већ постоји строг режим санкција које је увео Савет безбедности УН.
Раније су извори Спутњика у Савету безбедности УН саопштили да су САД, Велика Британија, Француска, Албанија, Ирска и Норвешка затражиле да се 5. октобра одржи седница Савета безбедности УН у вези са севернокорејским лансирањем ракете.
Северна Кореја испалила је 4. октобра балистичку ракету која је летела изнад територије Јапана, први пут за пет година, што је изазвало упозорење становништву на северу те земље да се склони и привремено обуставило железнички саобраћај.
Северна Кореја тестирала хиперсоничну ракету  - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2022
СВЕТ
Експерт за Спутњик: Северна Кореја демонстрирала претњу америчком стратешком наоружању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала