- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је под притиском, али Милојевић зна где се крије кључ за о(п)станак у Лиги Европе

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗвезда Макаби
Звезда Макаби - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Црвена звезда експресно је дошла у ситуацију да мора да победи у Лиги Европе, а до тога су је довела два пораза од Монака и Трабзона. Сада јој на ноге стиже Ференцварош – лидер Групе Х, утегнута екипа коју с клупе води бивши селектор Русије Станислав Черчесов.
Притисак морања је нешто најтеже и најгоре у спорту, а Звезда мора! Сада, на свом терену, пред армијом својих навијача, који би требало да испуне Маракану, како би својим љубимцима дали ветар у леђа у мечу који носи више од три бода.
Непријатно је свима којима је црвено-бела боја у срцу када виде ону нулу и дно табеле Групе Х после уводна два кола. С друге стране, Мађари су суверено засели на трон и делују попут казнене експедиције, а предводи их несуђено појачање Партизана Токмак Нгуен, офанзивни везиста, којег је Ивица Илиев пошто пото желео у Хумској, али му се та жеља (још) није испунила.
Али, вратимо се на Звезду, овде су рефлектори усмерени ка њој. Одлазак Дејана Станковић с клупе после изборене Лиге Европе одразио се резултатски лоше на екипу, то се посебно односи на Европу, где су везана два пораза и простора за кикс више нема.
Потенцијални неуспех против Мађара могао би да удаљи екипу из другог по јачини такмичења, и пресели је у Лигу конференција, али (пре)рано је још о томе причати.
У Љутице Богдана су оптимисти, верују да би предстојећи сусрет заказан за 18.45 могао да буде прекретница на евросцени.
Исти ривали ће за недељу дана у Будимпешти поново одмерити снаге. Звезда ће у првом двобоју са Ференцварошем бити лишена услуга суспендованог Кингсија Кангве, док је Осман Букари повређен.
Ипак, Милош Милојевић има јасну визију тима који ће на мегдан некој новој „мађарској лакој коњици“.
Место међу стативама резервисано је за Милана Борјана, крај десне аут линије ће Марко Гобељић, док ће у срцу одбране по свој прилици бити Страхиња Ераковић и Александар Драговић, а лево је „зацементиран“ Милан Родић.
© Фото : ФК Црвена звездаМирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда
Два задња везна требало би да буду Секу Саного и Гелор Канга, док ће испред њих дејствовати Мирко Иванић, Стефан Митровић и Александар Катаи, а у срцу напада биће Александар Пешић.
Кључно је у предстојећем мечу да Звездин креативац Александар Катаи који је у паду форме, буде на висини задатка. Све радује то што је прекинуо голгетерски низ у Новом Саду против Младости ГАТ (0:4).
Невероватно звучи сув статистички податак према којем „магико“ није погодио на 14 узастопних сусрета, али је то сада иза њега јер је пронашао пут до мреже Младости на стадиону „Карађорђе".
Звезда је спремна, зна да мора! Зна и Милош Милојевић који је наследио Станковића да је најтеже када се мора. Али, повлачења нема, на Маракани су падали и већи клубови од старог дужника који је избацио Звезду 1975. године у полуфиналу Купа Купова, када је на највећем српском стадиону постављена рекордна посета пред 110.000 људи.
„Није ме изненадио успех Ференцвароша јер сам знао да имају квалитет, једну квалитетну селекцију у последњих неколико година. Познајем доста тих играча, поготово оних који су играли у Скандинавији. Узели су Траореа који је изузетно брз, Токмака и та брзина четири офанзивна играча је њихов кључ. Имају велики састав као и ми, могу да дозволе себи простора да ротирају. Искусан и добар тренер Черчесов, очекивало се да ће бити добро у Европи. У Европи је сваки детаљ битан, да ли сте постигли гол или одбранили свој или нисте. Они су имали квалитет и срећу да то ураде и нисам изненађен. Што се нас тиче, у припреми утакмице морамо да обратимо пажњу на поједине ствари. Не желимо да играмо рекреативан фудбал. То није у ДНК клуба, ни у мом. Ми желимо да диктирамо темпо, верујем да ће момци одрадити добро. Мислим да идемо у добром правцу, свака победа нам то потврђује, а сваки потез пораз поставља неки знак питања. Изгуби Ајакс 5:1 код куће, то је фудбал, зато је толико популаран. Ми не размишљамо у том правцу, размишљамо о победи и увек идемо на њу. Али, неке ствари не можете да контролишете", рекао је Милош Милојевић.
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
СПОРТ
Вечити пред изазовима: Звезда против Ференцвароша, Партизан у Келну
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
СПОРТ
Званично: Станковић има посао у Серији А
Навијачи Ференцвароша - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
СПОРТ
Инвазија Мађара на Београд /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала