- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вечити пред изазовима: Звезда против Ференцвароша, Партизан у Келну

© Фото : ФК Црвена звездаМирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Данас је дан за учешће Црвене звезде и Партизана у европским такмичењима. Црвено-бели дочекују Ференцварош од 18.45 на Маракани у оквиру Лиге Европе, док Партизан гостује Келну од 21 час у оквиру Лиге конференције.
Звезда је у прве две утакмице у Европи поражена од Монака и од Трабзона, па је овај меч веома битан, можда и последњи воз за црвено-беле ако желе нешто више да ураде у овој сезони на евросцени.
Треба рећи и да би Црвена звезда у окршај са Ференцварошем могла уђе без Османа Букарија који има проблема са повредом и могао би да пропусти меч трећег кола групне фазе Лиге Европе.
Иначе, овај дуел имао је и историјску позадину.
Звезда и Ференцварош одиграли су 23. априла 1975. године меч пред 110.000 људи на Маракани, што је рекорд стадиона, а Мађари су ремијем 2:2 прошли у финале, пошто су у првом мечу победили 2:1.
Страхиња Ераковић, дефанзизвац екипе коју са клупе предводи Милош Милојевић, позвао је навијаче да испуне трибине до последњег места.
„Испуњене трибине биће од великог значаја за крајњи резултат, потребна нам је победа, а како бисмо стигли до ње, неопходно је да будемо сви као један. Знам да је највећа посета у историји стадиона била против Ференцвароша и да је сада није могуће поновити, али ако напунимо Маракану до последњег места, биће то права прилика да урадимо оно што 1975. године нисмо", поручио је Ераковић.
Партизан ће гостовати у Немачкој и то је само по себи наговештај да екипу Гордана Петрића чека тежак посао против Келна (21 час).
Наиме, Парни ваљак је са Немцима играо укупно 17 утакмица у историји и има учинак пет победа, једног ремија и 11 пораза, уз гол разлику 14:32. Када се подвуче црта, црно-бели у Немачкој имају скор од једне победе и осам пораза, уз гол-разлику 5:23.
„Келн игра брзо, али је против Дортмунда имао и мало среће. Ми смо спремни, надам се да ћемо имати проценте у нашу корист, па ћемо видети како ће се утакмица завршти", рекао је тренер Партизана Гордан Петрић.
Партизан у досадашњем току Лиге конференције има два освојена бода из две утакмице, док је Келн на четири бода.
Црно-бели су прво играли 3:3 на гостовању екипи Словацког, а онда су на свом терену ремизирали против Нице.
Узбудљив дан за навијаче вечитих.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Влаховић погодио у Лиги шампиона! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала