- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковићеве мисли лете у Аустралију: Чекам и желим да играм

© AP Photo / Ariel SchalitНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић ће после турнира у Астани како тренутно стоје ствари играти у Паризу и вероватно Торину, а онда поново следи неизвеснот око одласка у Аустралију почетком године. Ипак, после навода да ће му се укинути забрана и да ће моћи да игра на првом Гренд слему у години српски ас још једном је истакао како је то његова велика жеља.
Након што се Крег Тајли, директор Аустралијан Опена огласио и поручио да ће турнир угостити све најбоље тенисере света, јавност је то разумела како прекривен знак да ће и Новаку Ђоковићу бити дозвољено да игра у Мелбурну.
Проблем прави трогодишња забрана уласка у земљу коју је Новак добио након депортације, међутим променом власти наговештено је да ће она бити укинута.
После прве победе у Астани Новак је објаснио како изгледа процедура за одлазак у Млебурн.
„Још увек чекам вести да моја забрана буде уклоњена, мислим да имам забрану путовања 3 године због ранијих околности ове године. Када се то уклони, морам да се пријавим за визу. Желим да идем и желим да играм тамо“, јасно је истакао још једном Ђоковић.
Како се ближи крај актуелне сезоне колико год Новакове мисли биле фокусиране на Астану, а потом Мастерсе у Паризу и Торину, српски ас све чешће говори о Аустралији.
Новак на првом Гренд слему има девет трофеја и жели шансу да се бори и за десету титулу.
Шанса је све ближа јер Ентони Албанез који је наследио Скота Морисона на месту премијера има далеко више поштовања према Ђоковићу и како преносе аустралијске вести има намеру да се позабави укидањем забране.
У томе мора да сарађује са новим министром за имиграције Андрју Џајслом, такође човеком који није ни налик Алексу Хоку који је Новаку и загорчао сезону.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Кецмановић натерао Јапанца да баци „оружје“ /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Терен спор, Ноле као муња: „Велико самопоздање, знам шта треба да радим“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
СПОРТ
Ђоковић као фурија – победа за 62 минута!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала