- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милојевић о притиску морања: Није борба на живот и смрт, то је фудбал!

© Фото: ФК Црвена звездаМилош Милојевић
Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Тренер Црвене звезде Милош Милојевић није крио задовољство због убедљивог тријумфа у 3. колу Лига Европе над лидером Групе Х Ференцварошем 4:1, чиме се шампион Србије вратио у трку за пласман у наредну фазу такмичења.
Стратег црвено-белих одговарао је на бројна питања, а репортера Спутњика занимало је колико је било тешко припремити екипу због притиска морања. Чињеница је да би пораз практично оставио Звезду без шанси за даљи пласман, али је екипа показала реакцију и одиграла готово савршен меч, онда када је то било потребно.
„Није тешко спремити играче за Европу. Разлика у мечу са Монаком и овом против Ференцвароша, јесте што смо против мађарског представника били ефектни. Постизали смо голове из креираних прилика, док против Монака то није био случај. Да смо тада реализовали неке шансе, иста би била ситуација као против Ференцвароша. Понављам, није било тешко спремити моје играче, јер они знају шта Звезди значи Европа и шта Звезда значи Европи. Одреаговали су добро, нисам хтео да им стварам слику да је утакмица бити или не бити. Преузео сам то више на себе, тај притисак. То није борба на живот и смрт, то је фудбал. Тако је било и добро се завршило“, одговорио је Милош Милојевић на питање Спутњика.
Звезда је сада потпуно у игри, као и сви остали тимови из Групе Х. Ференцварош и Монако имају по шест бодова, Звезда и Трабзон по три.
„Презадовољан сам победом, резултатом, али више начином на који смо добили утакмицу. Односом играча и залагањем. Чврстином коју смо имали као тим у свим фазама игре. Ја сам човек који тежи ка савршенству и има још простора за напредак. Треба нам више времена и више јаких утакмица. Добити лидера групе овако убедљиво. Заслуге иду играчима, свака им част. Честитам им на томе, нека ова победа буде замајац за нешто што тек треба да урадимо. Сад могу да кажем да смо ушли у трку и да имамо неку наду. Имамо још три утакмице из којих можемо да иззмемо девет бодова. Жеља на почетку такмичења је била да узмемо свих 18. Ипак, морамо да будемо умерени у свему, да одиграмо наредног четвртка исту утакмицу против Ференцвароша у Будимпешти. Знам да ће и у Мађарској бити исто коректног навијања. Сигуран сам да ћемо тамо имати наших навијача. И то доста. Много људи ме је звало за карте. Више ме је људи звало за меч у Будимпешти него овај у Београду. Нека однос навијача буде и 65-35 у корист Ференцвароша, али ћемо имати подршку. Мислим да држимо све у нашим рукама и волим да је све у нашим рукама, да ми одлучујемо. Тешко је када зависите од других“, објаснио је Милош Милојевић.
Тренер Звезде је причао и о десном беку Марку Гобељићу који је одиграо најбољи меч од почетка сезоне. Био је резервиста код Дејана Станковића, али је долазак Милојевића драстично променио ствари.
Страхиња Ераковић је враћен у срце одбране, а Гобељић се усталио на својој природној позицији - десном беку. На питање да ли је утакмица против Ференцвароша отклонила дилему ко би требало да има зацементирано место крај десне аут-линије, Милојевић је одговорио:
„Не могу баш сада да одлучим шта ће бити у наредних десет утакмица, али по природи је Гобељић десни бек. Кад многи нису веровали, ја сам веровао. Он је међу играчима који су дали гол Буфону. Али, када му 100 пута кажете да нема појма, онда... Ја сам ту да га бодрим. Има физичке предиспозиције за европски ниво. Његова природа је та да му одговара кад има више простора, што је случај у Европи. У Суперлиги се против нас екипе бране, ту је дупли блок и нема простора, он се ту збуни. То је тај дисбаланс Србија против Европе. Против Ференцвароша је одиграо перфектно“, нахвалио је Милојевић Звездиног дефанзивца Марка Гобељића.
Звезда - Ференцварош - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
СПОРТ
Звездина рапсодија против Мађара – покер голова за наставак снова о пролећу у Европи!
Тренер Црвене звезде Милош Милојевић  - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
СПОРТ
„Има једно неписано правило“ – Милојевић не дозвољава екипи да „полети“
Гелор Канга - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
СПОРТ
Кангини топови! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала