- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Никола је мађионичар“ – први човек НБА лиге одушевљен Јокићем

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Две најсјајније звезде НБА лиге, крилни играч Милвоки Бакса Јанис Адетокумбо и центар Денвер Нагетса Никола Јокић, освајачи претходне четири награде за најкориснијег НБА играча, побрали су похвале од комесара НБА лиге Адама Силвера на конференцији за медије поводом НБА Абу Даби утакмица 2022.
„Одакле да почнем? Ево од Јаниса... Он је невероватан младић. Могу рећи, видевши га овде у Абу Дабију, да он једноставно воли да комуницира са људима. Остаје дуже да би радио са младима на тренинзима. Веома га воле свуда. Он је, према мом дубоком осећају, грађанин света. Невероватно добро представља Грчку, иако су његови родитељи из Африке и сада живи у Сједињеним Државама“, рекао је Силвер.
Он је истакао и да Јанис уноси радост у игру.
„То се види по његовом стилу игре и односу са саиграчима. И наравно, Јанис као играч је двоструки МВП. Неко ко игра упркос повредама, увек са невероватном страшћу. Подигао је игру на највиши ниво, а ипак оставља додатно време за рад да настави да развија своју игру“, додао је Силвер.
Први човек НБА лиге је у суперлативима говорио и о Јокићу.
„Све дивне ствари које сам рекао о Јанису, подједнако важе и за Николу. Такође невероватан младић. Велики човек, али у много чему има другачији стил од Јаниса. Јокић је прави мађионичар са лоптом. Невероватно добро представља Србију. Нећу да износим процену за његове шансе да поново освоји МВП признање, већ желим да истакнем да је он кошаркаш чија игра доноси задовољство и радост свима који га гледају“, навео је Силвер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала