- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Запад злоупотребљава еколошке слогане и за загађивање угљеником криви друге

Угаљ
Угаљ - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Пратите нас
Запад злоупотребљава еколошке слогане како би прогурао сопствене интересе, а све грешке које су начињене по питању карбонске неутралности покушава да пребаци на друге, између осталог, и на Русију, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„У порасту је тренд злоупотребе еколошких парола од стране развијених земаља са циљем реализације сопствених коњунктурних и економских циљева. Очигледно је да Запад покушава да пребаци одговорност за грешке у политици смањења емисије угљеника на друге, укључујући Русију“, истакао је Лавров на конференцији „Еколошка политика и стабилан развој“.

Руски политичар је оценио да западно руководство већ увелико предузима све што је у њиховој моћи како би бацили у сенку мандате међународних правних инструмената када је реч о климатским променама.
Како је рекао, у те механизме се импутирају питања које немају директне везе са датом проблематиком – говори се о миру и безбедности, о миграцији и људским правима, о родној равноправности.
„Шири се алармантна реторика које додатно појачавају западни медији и невладин сектор и активно се провлаче концепти попут `еколошких права` и `климатске правде`“, казао је он.
Према његовим речима, одрживост идеологије „климатске кризе“ код појединих политичких и грађанских кругова Запада стекла је синдром болести зависности и квазирелигиозног култа.
„Стога је на међународним платформама потребно промовисати обједињујућу агенду заштите животне средине која је заснована на разумној равнотежи између еколошких аспеката и друштвено-економског развоја, али и на научној основи“, закључио је Лавров.
Угаљ - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Подкаст
Угаљ – васкрснуће отписаног фосилног горива | Енергија Спутњика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала