- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кинески стручњак: Експлозија на Кримском мосту потврђује да се Западу не може веровати

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаИнцидент на Кримском мосту
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Изјавама Запада никада се не може веровати, тамо су увек присутни двоструки стандарди. Такозвана обавеза ненападања инфраструктуре у стварности се крши од самог почетка рата и сада нам се чини да је овај аргумент изгубио и практично значење, изјавио је главни стручњак Центра за руско-кинеску сарадњу универзитета у Хејлунгђангу Ма Јуџун.
Кинески стручњак је овим речима прокоментарисао јутрошњу експлозију камиона на Кримском мосту.
Он истиче да је последњих пола године акценат стављен на видљива борбена дејства, а надаље ће то, пре свега, бити рат који почива на аспектима као што су логистика, инфраструктура и томе слично.
„Рат се води у циљу уништавања непријатеља, а циљ није само у уништавању његове физичке борбене моћи“, оцењује кинески стручњак.
То се већ наслућује у експлозијама на гасоводима „Северни ток“, „Северни ток 2“, као и Кримском мосту, сматра Ма и додаје да су у будућности могући напади на аутобуске и железничке станице, железничке и друмске путеве.

„С порастом помоћи Украјини од стране САД и западних земаља, њена слика индиректног учесника у њиховом рату постаје све израженија, а стварна моћ расте. Поред тога, јавно одбијање украјинског председника Владимира Зеленског да преговара с Русијом није одлука кијевског режима, већ одлука западних држава“, закључује Ма.

Подсетимо, на кримском мосту експлодирао је камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања два коловозна дела, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења. Према прелиминарним подацима троје људи је погинуло.
Иначе, Кримски мост дуг 19 километара, који повезује Краснодарски крај на руском копну с Кримом, најдужи је мост у Европи и важна је саобраћајна артерија. Отворен је средином маја 2018. године и убрзо је постао покретач економије на том руском полуострву и магнет за туристе. Намењен је за аутомобилски и железнички саобраћај, а дневно по њему пређе и преко 38 хиљада аутомобила. Сам мост и прилазни путеви ка њему део су руског аутопута А290 Керч−Новоросијск, односно Р260 „Таврида” Керч−Симферопољ−Севастопољ.
Експлозија на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
РУСИЈА
Бивши генерал ФСБ: Могуће да је експлозија на Кримском мосту извршена помоћу радио везе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала