Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Од Орбана тражили да нападне Србију

© AFP 2023 / Attila KisbenedekПремијер Мађарске Виктор Орбан
Премијер Мађарске Виктор Орбан  - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је данас да му је Виктор Орбан рекао да су од њега Американци и Британци тражили 1999. године да копненим путем нападне Србију због КиМ, и запитао како сада од Србије очекују поверење и велику љубав.
Вучић је рекао да му је Орбан дозволио да јавно изнесе да су на њега вршили притисак да Мађарска тада нападне Србију, што је он одбио да уради.
„Тако је 1999. требало Мађарска да копном нападне Србију, потврдио ми Орбан и рекао да смем то да јавно кажем. Клинтон и Британци су то тражили од њега, да нападне са севера Србију да би могли да нам развуку снаге са КиМ на Војводину, што је одбијао и помогао му је у томе да одбије тај притисак у Белој кући Герхард Шредер“, пренео је Вучић.
Додаје да је Орбан отишао у Велику Британију тим поводом и имао разговоре са Тонијем Блером и после са Маргарет Тачер, преноси Танјуг.
„Тачер му је када је отворила врата рекла - много ми смета то што си одбио да нападнеш Србију, зато ће више британских војника да погине", пренео је Вучић шта му је испричао Орбан.
И ви сада од нас тражите поверење, требало је да будемо копненим путем нападнути и сада треба да причамо о некој великој љубави, запитао је Вучић и поручио: „Наш рачун, наши интереси и то је то".
Председник Србије Александар Вучић се обраћа јавности. - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
СРБИЈА
Не мењамо политику Србије према Русији - настављамо овако док штета не буде неиздржива /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала