- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши саветник Беле куће: Ако Русија примени нуклеарно оружје, Путин ће постати легитимна мета

© AP Photo / Susan WalshСаветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон
Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин постаће легитимна мета ако Русија употреби нуклеарно оружје у ситуацији око Украјине, изјавио је бивши саветник Беле куће за националну безбедност Џон Болтон.
„Он (Путин) је центар одлучивања и контроле руске војске. Оно што ми зовемо легитимни војни циљ. Мислим да, иако има много других ствари које такође можемо да урадимо, он треба да зна да је он на нашој листи мета у таквом случају“, рекао је Болтон за „Си-Би-Ес њуз“.
Болтон је ово изјавио у контексту разговора о изгледима за употребу нуклеарног оружја у ситуацији око Украјине и одговору Сједињених Америчких Држава ако се то догоди.
„Мислим да треба јавно да јасно ставимо до знања не само Путину, већ и руководству Русије, народу Русије: ако Путин одобри употребу нуклеарног оружја, он ће тиме потписати своје опроштајно писмо“, нагласио је Болтон.
Председник Русије Владимир Путин је крајем септембра у обраћању грађанима рекао да је Запад прешао сваку границу у својој антируској политици, као и сталним претњама Русији. Према његовим речима, Запад користи нуклеарну уцену, употребу оружја за масовно уништење против Русије. Руски лидер је подсетио Запад да је Русија по низу компоненти супериорна у односу на страну војну технику и упозорио оне који покушавају да је уцене нуклеарним оружјем да би ружа ветрова могла да се окрене у њиховом правцу.
Тестирање нуклеарног оружја у Еневетаку 1952. године - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
РУСИЈА
Британски медији: Четири сценарија у случају нуклеарног напада САД на Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала