- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кирби: Излаз из ситуације у Украјини треба тражити дипломатским путем

© Sputnik / Mikhail Turgiev / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Излаз из ситуације у Украјини треба тражити дипломатским путем, изјавио је координатор за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност САД Џон Кирби.
„Ми сви желимо да се овај рат заврши. Он траје сувише дуго… Шта треба да се деси: обе стране треба да пронађу могућност изласка из овог путем преговора, мирно и дипломатски“, рекао је Кирби у интервјуу за „Еј-Би-Си њуз“.
Он је додао да Русија спречава почетак преговора и не показује никакве сигнале за спремност за то, већ да ствари стоје сасвим обрнуто.
Представници Русије су, међутим, више пута изјављивали да су спремни за преговоре и позивали Украјину на њих, истичући да је Кијев тај који спречава наставак дијалога.
Почетком октобра украјински председник Владимир Зеленски потписао је указ о ступању на снагу одлуке Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о немогућности вођења преговора са руским председником Владимиром Путином. Коментаришући ову одлуку, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће преговори са Украјином морати да сачекају промену става актуелног председника земље или његовог наследника.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Специјална операција у Украјини
Захарова: Кијев је донео одлуку о „немогућности преговора“ с Путином по налогу Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала