- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Борељ признао: Благостање ЕУ се базирало на јефтиној енергији из Русије

© AP Photo / Virginia MayoШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Пратите нас
Благостање ЕУ се заснивало на јефтиној енергији из Русије, а сада је потребно да се траже извори енергије унутар Европе, економију савеза очекује реструктуризација, изјавио је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ на састанку са дипломатама ЕУ.

„Наше благостање се базирало на јефтиној енергији из Русије. Очигледно је да сада морамо да тражимо енергетске изворе унутар Европе, колико је то могуће, а не да мењамо једну зависност другом. Најбоља енергија је она која се производи у земљи. Људи за сада нису свесни чињенице да Русија и Кина неће бити оне државе које су биле за развој наше економије и то захтева озбиљну реструктуризацију“, истакао је Борељ.

Он је подсетио да се ЕУ дуго ослањала на кинеско тржиште у увозу и извозу, преносу технологија, инвестиција и куповала јефтину робу. Нагласио је и да је доступ кинеским тржиштима све сложенији, да предстоје озбиљне промене, као и да ће то довести до политичких проблема.
Европска унија је у оквиру осмог пакета санкција Русији проширила ограничења на Доњецку Народну Републику, Луганску Народну Републику, Запорошку и Херсонску област, чији су становници на референдумима гласали за присаједињење Русији.
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СВЕТ
Орбан: Политика санкција ЕУ према Русији мора да се промени, европске економије крваре на смрт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала