- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда добила први велики дерби (н)ове сезоне АБА лиге

© Фото : АБА лигаЦрвена звезда Будућност
Црвена звезда Будућност - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Пратите нас
Први велики дерби у новој сезони АБА лиге играли су Црвена звезда и Будућност, а на крају је као победник изашао домаћи тим после неизвесне завршнице - 69:65.
Најзаслужнији за тријумф црвено-белих били су Лука Митровић (15 поена), Филип Петрушев (15 поена) и Бен Бентил (16 поена). Дакле, Звезда је имала предност у игри испод коша и то је направило разлику.
Можда је и најважнија била изгубљена лопта Бела Хејнса, Звезда је погодила слободна бацања, пре свих Бентил, и то је било, уз фаул у нападу Јагодић Куриџе, за тријумф домаћих.
Звезда је од самог старта наметнула свој ритам, деловало је да црвено-бели знају боље шта желе, а прве минуте у црвено-белом уписао је Мирослав Радуљица.
Будућност је на полувремену заостајала осам разлике, али је средином треће четвртине домаћи састав стигао до 10 поена предности и држао је све у својим рукама.
Меч је накратко прекинут када су навијачи имали шта да кажу судији Дамиру Јавору, чак су и људи из Звезде морали да смирују домаће присталице преко микрофона.
Утакмица се касније наставила, а Будућност је успела да дође до нерешеног резултата половином последње деонице. Све то гарантовало је много узбуђења у финишу.
Тамо су се боље снашли црвено-бели.
У екипи Будућности једини двоцифрен био је Игор Дробњак са 19 датих поена.
За крај, једна занимљивост: тренери две екипе зову и презивају исто - Владимир Јовановић.
Партизан МЗТ - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
СПОРТ
Партизан „на страни погон“ поправио утисак после Берлина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала