- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ердоган: Запад је погрешно проценио последице украјинске кризе

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Пратите нас
Последице украјинске кризе погрешно су процењене, један број западних земаља сада размишља како да презими, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган.

Нова епоха се претвара у епоху сукоба, а не просперитета, мира и правде. Богати постају још богатији, а јаз међу различитим слојевима становништва се повећава. Милијарде људи од Африке до Азије суочавају се с тешкоћама у приступу чак основним прехрамбеним намирницама. Видимо да та мрачна слика постаје све гора. Показатељи инфлације, достигли су највећи ниво у последњих 50-60 година, доводе у тежак положај све, укључујући становнике западних земаља“, нагласио је Ердоган у свом говору у Анкари.

Турски лидер је додао да расте забринутост по питању безбедности хране. Он је истакао да се на последњем самиту у Прагу могло чути како се лидери питају како ће преживети ову зиму.
Ердоган је рекао да Турска ове зиме неће имати такве проблеме.
Према његовим речима, „лидери су размишљали само о актуелном тренутку.
„Нажалост, нису проценили догађаје између Русије и Украјине са здраворазумског становишта. У предстојећем периоду, у свету ће се неминовно десити радикалне политичке промене“, закључио је турски лидер.
Након почетка специјалне операције Русије у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Москву, што је довело до повећања цена електричне енергије, горива и прехрамбених производа у Европи и САД.
Руски председник Владимир Путин изјавио је да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија Запада, а ограничења су нанела озбиљан ударац целој светској економији. Према његовим речима, главни циљ Сједињених Америчких Држава и њихових савезника је погоршати животе милиона људи.
Руски министар енергетике Николај Шуљгинов изјавио је за ТВ „Русија 1" да западни политичари који говоре о увођењу ограничења цена руске нафте и гаса само погоршавају ствари у својим земљама.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
РУСИЈА
Путин упозорава: Ако ограниче цене руских енергента, неће бити ни гаса, ни нафте, ни угља, ничега!
Радник централног европског гасног чворишта у Баумгартену - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
РУСИЈА
Руски гас изазвао поделу у ЕУ: Како ограничити цену, а не наљутити Москву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала