Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Тражићу од БИА да се заштити наш гасовод целом дужином

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић рекао је данас да би Србија остала и без струје и без гаса када би био уништен гасовод Турски ток и најавио да ће тражити од БИА и полиције да заштите гасовод у Србији од могућих диверзија.
"Нико у медијима није приметио, а пише да је председник Путин данас рекао да је неко покушао да уништи Турски ток и да спречи даљи доток гаса. Да се то догодило не знам шта би радили, то би значило да не бисмо имали струје, јер не би радиле гасне електране , ТЕТО Нови Сад, Зрењанин и ТЕТО Панчево. То би значило да нема гаса, ничег нема без обзира на наше резерве које су највеће у историји", рекао је Вучић новинарима после разговора са председником Уједињених Арапских Емирата Мохамедом бин Зајед Ал Нахјаном.
Он је указао да би то значило да би без струје и гаса остали шест месеци.
Како је подсетио, само Београд троши три милиона кубних метара гаса, а на дневном нивоу долази шест милиона кубних метара, што је редовна транша.
Вучић је рекао да ће тражити додатне информације од руске стране о покушају да се уништи Турски ток и да ће тражити да се наш гасовод додатно заштити целом дужином.
"Разговарао сам са БИА, разговараћу и са полицијом да се дижу хеликоптери и заштити од потенцијалних диверзија. Ово се плашим дешавало у Црном мору, а не код нас, али оно сто можемо ми ћемо да урадимо" рекао је Вучић уз поруку да нам следи као што је и најављивао велика борба.
Александар Вучић и Мохамед бин Зајед - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
СРБИЈА
Вучић се састао са Бин Заједом: Србија мора да води рачуна о својим интересима и по питању нафте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала