- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Позиви Вашингтона на мировне преговоре о Украјини ─ лицемерје

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Пратите нас
Позиви Вашингтона да се приступи мировним преговорима о Украјини су лицемерје, прокоментарисала је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова изјаву портпарола Савета за националну безбедност САД Џона Кирбија.

„Ту нема ничега осим лицемерја и лоше маскираног покушаја да се настави са ратовањем како би нам се нанели ‘стратешки порази’ и то све иза ових лажних позива на мир“, рекла је Захарова.

Портпаролка је подвукла да се позиви Вашингтона на мир могу чути усред великих испорука наоружања пронацистичком украјинском режиму. Према њеним речима, што дуже САД подстичу субверзивне активности Кијева, то ће бити проблематичнија потрага за дипломатским путевима.
Раније је координатор за стратешке комуникације у Савету националне безбедности САД Џон Кирби изјавио да је излаз из ситуације око Украјине потребно тражити дипломатским путем.
Представници Русије су, међутим, више пута изјављивали да су спремни за преговоре и позивали Украјину на њих, истичући да је Кијев тај који спречава наставак дијалога.
Почетком октобра украјински председник Владимир Зеленски потписао је указ о ступању на снагу одлуке Савета за националну безбедност и одбрану Украјине о немогућности вођења преговора са руским председником Владимиром Путином. Коментаришући ову одлуку, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да ће преговори са Украјином морати да сачекају промену става актуелног председника земље или његовог наследника.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2022
Специјална операција у Украјини
Захарова: Кијев је донео одлуку о „немогућности преговора“ с Путином по налогу Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала