- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Антонов упозорио САД због испорука оружја Украјини: Драматично сте се приближили црвеним линијама

© Sputnik / Григориј Сисојев / Уђи у базу фотографијаАнатолиј Антонов
Анатолиј Антонов - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Настављајући са испорукама оружја Кијеву, Сједињене Америчке Државе и њихови савезници драматично су се приближили црвеној линији, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
„Позивамо САД и њихове савезнике да не прелазе црвене линије којима су се драматично приближили. Позивамо их да престану да пумпају кијевски режим смртоносним оружјем. То ће само довести до нових жртава и разарања, до даљег продужавања сукоба“, истакао је Антонов.
Амбасадор је нагласио да се саопштења Беле куће о намери да настави са снабдевањем Кијева оружјем схватају „као још једна потврда чињенице да се Вашингтон учвршћује у статусу учесника у сукобу“.
„Слични поступци, исто као и помоћ Кијеву пружањем обавештајних података, инструкторима и навођењем борбених дејстава је пут ка даљој ескалацији и повећању ризика сукоба Русије и НАТО. Нарочито јер Украјина користи оружје за нападе на цивилну инфраструктуру и стамбене објекте“, закључио је Антонов.
Претходно је заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков изјавио за Спутњик да због све веће укључености Сједињених Америчких Држава и Европе у сукоб у Украјини, Русија ће морати да пређе на контрамере и упозорио на опасност од неконтролисане ескалације.
Подсетимо, САД и њихови савезници настављају да снабдевају Украјину оружјем. Москва је више пута саопштавала да испоруке западног оружја само продужавају сукоб, а транспортна возила која превозе оружје постају законски циљ руских снага.
Зграда амбасаде Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2022
РУСИЈА
Русија упозорава Америку на најтеже последице ако настави да шаље Кијеву оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала