- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарска након истраге: Камион који је експлодирао на Кримском мосту никада није био у нашој земљи

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаИнцидент на Кримском мосту
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Камион који је експлодирао на Кримском мосту никада није био на територији Бугарске, саопштила је бугарска влада, позивајући се на резултате истраге својих обавештајних служби.
„Неоспорно је утврђено да се камион, који је експлодирао на Кримском мосту, никада није налазио на територији Бугарске која је наведена као почетна тачка његове руте“, наводи се у саопштењу прес-службе бугарске владе.
Истиче се да је, према наводима руских медија, камион превозио провидну фолију. Провера бугарских власти је показала да је роба сличних карактеристика стигла у Бугарску из друге земље ЕУ у транзитном контејнеру. У Бугарској је роба прошла царинску контролу и изашла је из земље у истом контејнеру преко луке Бургас 17. септембра у правцу друге земље, а не Русије, додаје се у саопштењу.
Како је прецизирано, све информације о случају су достављене тужилаштву. Бугарске власти наводе да неће допустити да се име земље „повезује са учешћем у терористичким активностима“.
На Кримском мосту је 8. октобра експлодирао камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања дела коловоза, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења.
Директор руског Истражног комитета Александар Бастрикин рекао је да је утврђена рута камиона, те да је почетна тачка Бугарска. Та изјава изазвала је реакције у бугарским медијима, а Влада земље је наложила обавештајним службама да провере информације.
Председник Русије Владимир Путин је експлозију на Кримском мосту 8. октобра назвао терористичким нападом иза којег стоје украјинске специјалне службе.
Кримски мост оштећен у експлозији - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
РУСИЈА
Путин: Терористички напад на Кримски мост организовале украјинске специјалне службе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала