- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев о изјави Столтенберга: Директна потврда учешћа Алијансе у рату против Русије

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је изјаву генералног секретара НАТО-а Јенс Столтенберга о томе да ће победа Русије значити пораз за Алијансу, назвао директном потврдом учешћа тог блока у рату против Русије.

„Теза генералног секретара НАТО-а о томе да ће победа Русије означити пораз Северноатлантске алијансе је директна потврда блока да учествује у рату против наше земље. Како се оно каже, из најбоље намере. Искрени момак из Норвешке је то, коначно, признао“, написао је Медведев на Телеграму.

Он је упозорио на испоруке Кијеву вишецевних бацача ракета већег домета, рекавши да ће то бити најбржи пут ескалације у Украјини до неповратних последица које могу довести до светског рата.

„Остарели руководиоци вашингтонског комитета и НАТО првенци морају бар повремено да укључе своје омекшале мозгове“, написао је Медведев.

Столтенберг је током данашњег дана наступао на прес конференцији уочи седнице министара одбране земаља Алијансе која ће се одржати 12. и 13. октобра у Бриселу.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Специјална операција у Украјини
Столтенберг: Победа Русије у сукобу у Украјини биће пораз НАТО-a
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала