- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белорусија: Нећемо затварати очи пред гомилањем војске и технике код наших граница

© Sputnik / Виктор ТолочкоБелоруски војници на граници са Пољском
Белоруски војници на граници са Пољском - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Министар спољних послова Белорусије Владимир Макеј саопштио је да Минск неће затварати очи пред гомилањем војске и наоружања код својих граница на југу и на западу земље.

„То што се сада дешава и на нашим јужним и на западним границама… Видимо да се распирује хистерија. Не ради се само о некаквој вербалној реторици, него се предузимају конкретне акције: пребацује се војна техника, наоружање, концентрише се војска. Наравно, не треба да затварамо очи пред тим. Наравно, развијаће се адекватне мере реаговања, између осталог, и војне“, рекао је Макеј на маргинама седнице Савета министара спољних послова ЗНД у Астани, пренела је белоруска агенција „Белта“.

Белоруски министар је такође казао да уколико западне земље одговоре на молбу Кијева и пошаљу на украјинско-белоруску границу своје представнике, то ће заправо значити умешаност тих трећих земаља у украјински сукоб.
„Увек смо говорили да не желимо да учествујемо у том сукобу и да желимо да све оно што се догађа у Украјини што пре стане. Али, нажалост, видимо да због западних земаља само долази до погоршања тог сукоба“, рекао је Макеј.
Раније је председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио да је Минск незваничним каналима упозорен на предстојећи напад на републику са територије Украјине и поручио да се Кијеву пренесе да ће одговор бити жесток.
Украјински председник Владимир Зеленски је након тога рекао да Украјина не планира никаква војна дејства против Белорусије, те је предложио да се на граници Украјине и Белорусије распореди мисија међународних посматрача.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Специјална операција у Украјини
Лукашенко поручио Кијеву: Ако нападнете Минск...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала