- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: ЦИК БиХ од именовања нема легитимитет, а сада ни кредибилитет

© Фото: Скриншот/RTS Oko - Zvanični kanalМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Председник СНСД-а и кандидат за председника Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Централна изборна комисија БиХ од именовања нема легитимитет, а сада већ ни кредибилитет.
На питање Срне да прокоментарише то што је ЦИК против њега поднео пријаву Тужилаштву БиХ и СИПА због, како је наведено, „вербалног напада на чланове ЦИК-а, а због којег неки од њих осећају да им је угрожена безбедност“, Додик је рекао да у данима када под политичким утицајем својих чланова доносе противзаконите одлуке, они стижу чак да се баве и актерима избора подносећи пријаве против њих.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
РЕГИОН
Додик: Апсолутни смо победници избора – односи са Вучићем изузетно добри
Лидер СНСД-а је нагласио да уместо да утврде да ли је члан ЦИК-а Вања Бјелица Прутина, противно закону, имала састанак са лидером СДС-а Мирком Шаровићем и да ли је аутентична преписка која „кружи“ друштвеним мрежама, а у којој се чланство ПДП-а захваљује другом члану ЦИК-а Јовану Калаби, најављујући понављање избора, ЦИК БиХ се бави изјавама Милорада Додика.

„Ако у овом провизоријуму од државе постоји „П“ од права и правде, господо из ЦИК-а, сви ћете завршити у Тужилаштву које би морало да се позабави вашим криминалним радњама“, поручио је Додик. преноси РТРС.

Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
РЕГИОН
Додик: Кривичне пријаве против чланова ЦИК-а, СНСД не прихвата нове изборе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала