Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Немачка потврдила: Дали смо предлог у дијалогу Београда и Приштине заједно са Француском

© AFP 2023 / GABRIEL BOUYSОлаф Шолц и Емануел Макрон
Олаф Шолц и Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Влада Немачке потврдила је приштинским медијима да је са Француском понудила предлог у оквиру дијалога Београда и Приштине, те да подржавају процес који води европски изасланик Мирослав Лајчак.
Немачка влада је у саопштењу навела да „чврсто верује да политичка питања која се односе на пут пуне нормализације треба третирати на одлучнији и бржи начин како се не би дозволио никакав простор за ескалацију на терену“.
„Ово је истакнуто на последњим састанцима на високом нивоу и о предлозима за то се разговара поверљиво. Ове расправе су у току“, додаје се у изјави за приштинске медије, преноси РТС.
О иницијативи Немачке и Француске говорио је прошле недеље председник Србије Александар Вучић, а потом је иницијативу две земље потврдио и премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти, рекавши да се ради о предлог тесту за испитивање расположења страна.
О предлогу је говорила и Вјоса Османи, казавши да је озбиљан.
„Свака иницијатива наших партнера је озбиљна. Иницијатива је да се интензивира процес дијалога и, наравно, Француска и Немачка су историјски партнери, савезници и присталице Косова“, рекла је Османијева.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
СРБИЈА
Председник о предлогу Немачке и Француске: Приштина не може у УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала