- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Србија и званично постаје један од гејминг центара света

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаИграње видео игара
Играње видео игара - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Компаније „Гејминг Вилиџ“ (Gaming Village) и „ВСЦ“ (WSC), којe представљају капитал из Холандије и Саудијске Арабије, потписале су у Дубаију документ о стратешком партнерству и финансијском улагању.
Документ је, како је наведено на сајту Владе, потписан на једној од највећих светских конференција за представљање новитета у области технолошких достигнућа и дигиталне трансформације – „GITEX“, који се одржава у Дубаију, а потписивању је, испред Владе Србије, присуствовао и председник Националног савета за развој е-спорта Владимир Цветковић.
Јединствени пројекат „Гејминг села“, који је у потпуности прилагођен гејминг и е-спорт индустрији садржаће хотел, центре за обуку, луксузне бунгалове, факултет, пословни центар, спортске објекте, базен, ресторане и друго.
„Део пројекта је и јединствена платформа преко које ће такмичари из целог света учествовати у такмичењима на светском нивоу“, пише на сајту Владе.
Како је наглашено, Србија ће подршком овој инвестицији бити једна од првих држава на свету која ће се позиционирати као један од центара гејминг и е-спорт индустрије.
Арена за е-спортове - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
ЕКОНОМИЈА
Колико је јака индустрија видео-игара у Србији: Више од 130 фирми запошљава 2.200 радника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала