- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Санкције Јапана неће остати без адекватног одговора

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Санкције које је Јапан увео против Русије, а које укључују и забрану испоруке материјала који су „потребни за производњу хемијског оружја“ су незаконите и такви кораци су збуњујући и неће остати без одговора, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
„Јапан, који доследно прати антируски курс Запада, увео је нове једностране незаконите санкције против наше земље, укључујући и забрану испоруке материјала Русији, а који су „потребни за производњу хемијског оружја“, наводе се речи Захарове на сајту Министарства иностраних послова Русије.
Она је навела да је збуњујуће што је распрострањена таква „брига“ да се онемогући производња и ширење оружја за масовно уништење према земљи која је од 1997. године члан Конвенције о забрани хемијског оружја и која је 2017. године уништила све залихе, и да то изјављује земља која након 70 година још увек није ликвидирала велики број хемијског наоружања на територији Кине коју је у то време окупирала.
Захарова је изјавила да је цинизам истакнутији због чињенице да се Јапан никада није покајао за своје експерименте током Другог светског рата и за употребу бактериолошког и хемијског оружја. Захарова је закључила и да пакет санкција Јапана против Русије неће остати без адекватног одговора.
Раније је саопштено да је Јапан увео санкције против девет руских компанија. Нови списак санкција се односи на Центар војне и спортске обуке „Русичи“, државну корпорацију за развоја, производњу и извоз високотехнолошких индустријских производа „Ростех“, холдинг „Роселектроника“, концерн „Калашњиков“ и друге компаније.
Ракетни систем ХИМАРС - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
РУСИЈА
Јапан тестирао „Химарсе“ на вежбама са САД у близини руских граница – Москва протестује и упозорава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала