- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Ердоган: Циљ Турске је што скорије примирје у Украјини

© Sputnik / Лола ЂорђевићРеџеп Тајип Ердоган
Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Турска позива на дипломатско решавање украјинске кризе и наставиће да ради на томе, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган. Он је додао да је циљ Турске „што скорије постизање примирја“ у Украјини.
„Сви на регионалном и глобалном плану осећамо последице украјинске кризе. Праведан мир се може остварити само дипломатијом. Нема победника у рату ни пораженог у праведном свету“, истакао је Ердоган на Шестом Самиту о сарадњи и мерама поверења у Астани.
Он је изразио мишљење да је цео свет препознао заједничке напоре Анкаре и Уједињених нација на отклањању негативних последица рата.

„Истанбулски споразум о извозу украјинског жита преко Црног мора и размена заробљеника која је извршена прошлог месеца су опипљива достигнућа у том правцу. Наш циљ је да се сачува постигнути темпо, упркос свим тешкоћама на терену, постигне примирје и заустави крвопролиће што је пре могуће“, нагласио је турски лидер.

Турски председник борави у Астани на Шестом самиту о Сарадњи и мерама поверења у Азији. Од посебног значаја у оквиру Самиту је планирани састанак Ердогана са руским председником Владимиром Путином, током којег би могла да буде покренута тема посредовања Анкаре у решавању сукоба у Украјини.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
РУСИЈА
Путин стигао у Астану – следе три самита и сусрет са Ердоганом /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала