Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Коришћење моста који је пао било забрањено, троје повређених пребачено на лечење у Београд

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEПад моста у Овчар бањи
Пад моста у Овчар бањи - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Коришћење висећег пешачког моста у Овчар бањи, у чијем паду су погинуле две особе, а више их је повређео, било је забрањео решењем инспекције, рекао је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић
Инспектор је донео решење о забрани коришћења моста и дао налог да се он рехабилитује, рекао је Момировић и додао да ће бити спроведена истрага о паду моста.
Момировић је изразио саучешће породицама страдалих у Овчар Бањи и упитао како се од решења којим се забрањује употреба моста дошло до тога да 50 људи буде на мосту.
Он је додао да то треба да се утврди истрагом.
„Знамо да стање моста није било непознато за надлежне државне органе“, рекао је Момировић и додао да је ово озбиљан догађај.
Он је казао да у Србији има више од 3.000 мостова у друмском саобраћају и указао на постојање мостова који немају папире и који су грађени 50-тих, 60-тих и почетком 20. века.
Две жене су погинуле када је данас пукао висећи пешачки мост преко Западне Мораве у Овчар Бањи, рекао је помоћник директора хируршког одељења болнице у Чачку Иван Костић. Он је додао да је троје повређених задобило тешке повреде, пренео је Танјуг.

Троје повређених у паду моста пребачено у Београд

Директор чачанске Опште болнице, примаријус др Дејан Дабић, рекао је вечерас да три пацијенткиње, тешко повређене у паду висећег моста у Овчар Бањи, имају повреде кичменог стуба и пребачене су у Београд, у спинални центар Института за ортопедију на Бањици.
Од хоспитализованих у Чачку, две пацијенткиње су збринуте на одељењу интезивне неге, од којих једна има вишеструке преломе карлице и слабинског пршљена, а друга нагњечење плућа, рекао је директор чачанске Опште болнице.
Остали који су потражили лекарску помоћ после несреће нису теже повређени и највероватније ће током сутрашњег дана бити пуштени на кућно лечење, казао је Дабић.
Туристе из Зворника, који су повређени у данашњем рушењу висећег моста у Овчар Бањи, обишли су министар Ненад Поповић и градоначелници Чачка и Зворника, Милун Тодоровић и Зоран Стевановић.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изразио је најдубље саучешће породицама двеју преминулих жена и истакао да ће град Чачак заједно са Владом Србије утврдити одговорност за данашњу трагедију.
„Према мојим сазнањима на мосту је постојала табла која је упозоравала да се на мосту истовремено не смеју наћи више од четири особе. Тај мост никада званично није добио дозволу и није био ни озакоњен. Он је направљен шездесетих година прошлог века, практично на дивље“, казао је Тодоровић.
„Ми не бежимо од одговорности. Утврдићемо све околности, али ове две жене нико не може да врати. Тужан сам али и поносан на све који су учествовали у спасавању људи из Мораве, на здравствене раднике и остале спасиоце. Заједно са Владом Србије утврдићемо одговорност без дилеме“, рекао је градоначелник Чачка.
Пацијенте је обишао и градоначелник Зворника Зоран Стевановић, који је најавио да ће субота, дан када ће две настрадале жене бити сахрањене, највероватније бити и дан жалости у Зворнику.
„Желим да се захвалим свима који су се нашли при руци нашим суграђанима. Део људи који су били на путу ка манастиру Ђунису, већ се враћа у Зворник. Осморо их још остаје овде. Ово је тежак моменат за наш град. Али када је најтеже пријатељи се нађу при руци и помогну да се што више живота спаси“, рекао је градоначелник Зворника.
Тренутак када се срушио мост код Овчар Бање - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
СРБИЈА
Камере снимиле тренутак пада моста са људима у воду код Овчар Бање /узнемирујући видео/
Несрећа у Овчар Бањи - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
ДРУШТВО
Тешка несрећа у Овчар Бањи: Пукао висећи мост, две жене погинуле, повређено више од 10 особа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала