- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кремљ: Ухваћени диверзанти који су покушали да изазову експлозију на „Турском току“

© Sputnik / Лола Ђорђевић Гасовод
Гасовод - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је да су на руској територији ухваћени диверзанти који су покушали да изазову експлозију на гасоводу „Турски ток“.
„Поједине снаге, о чијем је пореклу назнаке дао председник Русије Владимир Путин, покушале су да нападну чак и 'Турски ток'. Ухваћени су диверзанти, неколико људи је ухапшено. Хтели су да га дигну у ваздух. На нашој територији, на копну“, рекао је Песков новинарима у четвртак.
Путин је у понедељак, на оперативном саветовању са члановима Савета безбедности Русије саопштио да је Кијев покушао да изазове експлозију на једној од деоница система за транспорт гаса „Турски ток“.

Европа практично без могућности да купује руски гас

Дмитриј Песков је у разговору с новинарима, такође, рекао да је Европа практично остала без могућности да купује руски гас, те да је „Турски ток“ једина поуздана маршрута за транзит тог енергента.
„Гасно чвориште је заиста веома интересантна тема. Погледајте, догодили су се терористички напади и, заиста, Европа је практично остала без могућности, чак и хоће, да купује наш гас“, рекао је Песков и додао да је Европа сада осуђена на то да по купује три пута скупљи амерички течни гас.
Председник Русије Владимир Путин и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
РУСИЈА
Путин пренео Ердогану идеју о успостављању гасног хаба у Турској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала