Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Београд и Приштина требало би да се договоре до избора у Америци и ЕУ

© Sputnik / Лола ЂорђевићМирослав Лајчак
Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Изасланик ЕУ за дијалог између Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да би 2024. година, када се одржавају избори у САД и ЕУ, могла да буде рок за постизање споразума Београда и Приштине.
Лајчак је казао да „сада када нема избора на Косову и Србији то иде у прилог постизању коначног споразума“, јер је то период од скоро две године који стране у процесу могу да искористе да покушају да постигну коначан договор.
Он је рекао да не истиче наредну годину као рок, али да постоји одговарајући временски период, а то ће бити до 2024. године када ће бити одржани избори у Вашингтону и Бриселу.
„Сваки дан је важан. Оно што сам рекао неколико пута, имамо јединствен календар који нам иде у прилог и не прекидају нас избори, а имамо и јединствен савез САД-ЕУ који подржава Велика Британија. Имамо тај отворен прозор који траје до избора у САД и ЕУ 2024. године“, рекао је Лајчак након разговора са Аљбином Куртијем и Бесником Бисљимијем.
Лајчак је истакао и да неће бити добро ако не буде помака до 2024. године када ће бити одржани избори, јер ће тада фокус САД и Европске уније бити негде другде, преноси Косово онлајн.
Мирослав Лајчак  - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
СРБИЈА
Лајчак у Приштини разговарао са Куртијем, у понедељак у Београду /фото/
Олаф Шолц и Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
СРБИЈА
Немачка потврдила: Дали смо предлог у дијалогу Београда и Приштине заједно са Француском
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала