- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лукашенко објаснио зашто су интензивиране контратерористичке операције у Белорусији

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаМинистарство спољних послова Белорусије у Минску
Министарство спољних послова Белорусије у Минску - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
У републици је донета одлука о интензивирању контратерористичких операција због заоштравања ситуације на граници републике, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко.
Лукашенко је у Астани у интервјуу за емисију Павла Зарубина „Москва. Кремљ. Путин“ прокоментарисао информације о интензивираном режиму спровођења контратерористичких мера у Белорусији.

„Режим је уведен због заоштравања ситуације дуж периметра наших граница. У складу са документима који су код нас предвиђени у оквиру Савеза Белорусије и Русије, због заоштравања је уведен режим повећане терористичке опасности“, објаснио је белоруски лидер.

Он је додао да су због заоштравања ситуације на границама започете процедуре које се тичу распоређивања савезне војне јединице, чију основу чини белоруска војска, а која се већ допуњава јединицама војске Русије.

„Све је по плану“, оценио је Лукашенко.

Претходно је министар иностраних послова републике Владимир Макеј изјавио да је у Белорусији уведен режим контратерористичке операције и да су безбедносне структуре спремне да пруже отпор свакој провокацији суседних држава.
С друге стране, белоруска државна агенција Белта саопштила је, позивајући се на извор у КГБ државе, да у републици није уведен режим контратерористичке операције, али да се „тренутно у републици изводе планиране обуке како би се одржао висок ниво спремности субјеката борбе против тероризма за извршавање задатака према предвиђеним потребама“.
Претходно је шеф белоруског КГБ, генерал-потпуковник Иван Тертељ изјавио да Запад покушава да отвори други фронт како би одвукао ресурсе Русије.
Белоруски војници на граници са Пољском - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
РУСИЈА
Белорусија: Нећемо затварати очи пред гомилањем војске и технике код наших граница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала