- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Бранићемо нове територије одлучно, као и сваки други део земље

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаВојна операција у Украјини
Војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Бранићемо становништво на новим територијама Русије с истом одлучношћу, као и сваки други део државе, иако победа у обрачуну против кијевског режима неће бити лака, изјавио је директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин у Москви на годишњој манифестацији „Диктат Победе“.
Он је истакао да ће Русија испунити своју благородну, али опасну мисију ослобођења руског народа у Украјини од неонацистичке кијевске власти. Према његовим речима, термин „руски народ“, он користи у историјско-културном, а не у етничком смислу.

„Неће бити лако победити у овој борби, јер се Русији супротставља читава група агресивних, огорчених тоталитарно-либералних западних режима, које чврсто контролише Вашингтон“, истакао је Наришкин.

Према његовим речима, резултати протеклих референдума на ослобођеним територијама, ‘судбоносни избор становништва Новорусије, поделио је историју на ‘пре’ и ‘после’.

„Од сада и заувек то су наша земља и наши људи и ми ћемо их бранити с истом одлучношћу, као и сваки други део наше земље“, закључио је Наришкин.

Председник Русије Владимир Путин се 30. септембра обратио грађанима након објављивања резултата референдума у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области, након чега је са њиховим лидерима потписао споразуме о пријему региона у састав Русије. Путин је касније потписао савезне законе којима је ратификовао пријем ових региона у састав Руске Федерације.
Генерална скупштина УН усвојила је антируску резолуцију која не признаје референдуме у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2022
РУСИЈА
„Желим да ме чују и да запамте сви, ово је наше заувек!“: Цео говор Владимира Путина /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала