- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милена Рашић за Спутњик: „Очекујем експлозију у финалу и дочек на балкону“

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилена Рашић
Милена Рашић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Одбојкашице Србије од 20 часова играју финале Светског првенства у одбојци, а противник ће им бити Бразил. Пре четири године на позицији средњег блокера гледали смо Милену Рашић, а сада чувена одбојкашица за Спутњик коментарише нови велики успех женске одбојке.
Чувени средњи блокер наше репрезентације каже да је пратила дешавања у Холандији и Пољској, те да се нада победи у финалу и дочеку на „балкону“.

„Пратила сам, нормално, хвала Богу. Генерално је доста људи сумњало у екипу јер је дошло до смене генерација, али темељ је остао исти: ту је Тића Бошковић, ту је Буша, Бранкица, Бојана Живковић (Дрча). Девојке играју дуго заједно и није им био проблем да се уиграју. Види се и по томе што форма расте из утакмице у утакмицу. Верујем да ће у финалу доћи до експлозије“, констатује Рашићева оптимистично на старту разговора за Спутњик.

Прешле су наше одбојкашице пут преко седам брда, мора и планина да би стигле до финала. Турнир траје већ скоро месец дана, али исход је онај који смо очекивали.
„Јако чудан систем, јако се одужило, знам из Јапана 2018. када се одиграло доста непотребних утакмица, а опет мушко првенство се игра у нормалном систему. Искрено ми није јасно зашто је нешто мењано. Ипак су успеле да остваре све победе, победиле су два пута истог противника што је тешко. Са Бразилом ћемо играти први пут на првенству“, каже Милена.
Па прелази на анализу противника.
© AP Photo / Koji SasaharaОдбојкашица Србије Милена Рашић у мечу полуфинала против Холандије на Светском првенству у Јапану.
Одбојкашица Србије Милена Рашић у мечу полуфинала против Холандије на Светском првенству у Јапану. - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Одбојкашица Србије Милена Рашић у мечу полуфинала против Холандије на Светском првенству у Јапану.
Да ли је боље што је Бразил у финалу или би било боље да је Италија?

„Искрено, немам појма. Гледала сам меч Италија - Бразил, много се квалитетних одбрана одиграло, одлична утакмица. Маестрална. У финалу очекујем сјајну одбојку, биће доста борбе и ситнице ће решавати меч. Главни лидер им је Габи, један од примача. Она носи игру Бразила. Опет, има и доста млађих играча које први пут видим, мада су показале да могу добро да одиграју. Можда тај мањак њиховог искуства може да претегне на нашу страну. Поред Габи, имају сјајна два средњака, обе се зову Карол, с тим што једна има 41 годину. Њој искуства не мањка. Видели смо то против Италије и Паоле Егону“, каже Милена.

Србија поседује своје адуте. Пре свега Тијану Бошковић за коју је тешко пронаћи праве речи хвале.
„Тића је... Навикли смо на њу. Даје све од себе, има по 20 поена по утакмици. Дошло је до промена у екипи, чак и без Тиће узеле су медаљу у Лиги нација. Имамо квалитет. За средњаке нисам никада бринула, увек смо имали добре средњаке. Мотива им неће недостајати“, констатује Милена.
Иако је овог лета било неуспеха у репрезентативном спорту, одбојка нас није разочарала.

„Верујеш да сам била срећна када смо ушли у четвртфинале. Види се да им је пријала промена са доласком Сантарелија, сви знамо и какав је Терзић био стручњак. Чудно је што су тренинзи на енглеском језику, али прија им позитивна енергија, прославља и поене на коленима, то свакако значи. Медаља у Лиги нација, па на Светском првенству...Очигледно Сантарели ради добар посао“, констатовала је Рашићева.

За крај је Милена пожелела другарицама срећу у мечу против Бразила и истакла да се нада дочеку на чувеном „балкону“.
Живела је Милена шест година у Аранђеловцу, после у Панчеву, „својатају“ је и једни и други, али она и поред љубави према ова два града истиче да је пре свега „Косовка девојка“ и да је то једино исправно рећи.
Косовка девојка која се иначе у неким поједним иностраним текстовима и рангирањима сврстава међу најбоље одбојкашице свих времена.
Одбојкашице Бразила - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
СПОРТ
Бразилке чекају Србију!
Данијеле Сантарели - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СПОРТ
„Очекујем дуг, дуг меч“ – селектор Србије најављује спектакл у финалу
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
СПОРТ
Српкиње у неверици: „Нисмо свесне шта смо урадиле“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала