- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ко се игра с „маглом“? /видео/

© Фото : ФК Партизан / Сандић ФОТОСтадион Партизана
Стадион Партизана - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Два пута по пет минута трајао је прекид утакмице између Партизана и Келна у Лиги конференција на стадиону црно-белих и то у моментима када су домаћи имали гол предности и одличан ритам. Магла је, својевремено, донела несрећу Црвеној звезди, a лажна временска непогода навијачa Партизана њиховом клубу може да створи само нове проблеме.
Сасвим пријатно вече у Београду мирисало је на фудбал, навијање и потенцијалну победу над Немцима, другу за свега недељу дана, али је укус после свега остао горак да горчи не може бити.
Невероватно је било видети да дупке пуна јужна трибина у моментима када њихова екипа води на светло рефлектора, који и даље стамено стоје, износи димне бомбе и ствара кулису за режирани подухват покушаја прекида меча.
Јер, како другачије објаснити чињеницу да су коришћене баш димне бомбе, а не неки стандардни реквизити попут бакљи или петарди које могу да утичу на догађај, али не тако да његово одржавање доведу у питање?
Симптоматично је да је уместо радовања због спектакуларног гола Фусенија Дијабатеа са јужне трибине кренуло скандирање против управе клуба, сасвим сигурно нимало невине и наивне, а са истим ритмом се наставило и код другог прекида.
Треба истаћи, први прекид није изгледао опасно за наставак утакмице само захваљујући доброј вољи главног арбитра Роја Рајншрајбера из Израела који је показивао свима да ће чекати минут, па минут, па минут, док се вештачка магла не разиђе.
Детаљ са финалног меча из 1990. године - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СПОРТ
Партизанов делегат судио Марадони у Италији 1990: „Шутирали су врата, звали мафију“
Код другог случаја је покушао да спречи неизбежно, али је намера јужне трибине да прекине дуел била толико јака да је димна завеса постала још гушћа и водила је само ка једном.
Израелац је показао фудбалерима пут у свлачионицу, што је озбиљан знак да ће се тим случајем бавити надлежни органи УЕФА и сасвим сигурно санкционисати Партизан.
И не по први пут, али је сасвим извесно да ће у овом случају казна бити драматична, можда чак водити ка суспензији стадиона, а потенцијално и ка избацивању екипе из Лиге конференција.
У свему се намеће неколико питања, коме све то одговара и да ли комбинација речи и дела навијача, описана у ранијим редовима, има везе са актуелним превирањима у црно-белој породици, оличена кроз сукоб за власт у ЈСД Партизан?
Сулудо би било поверовати у такав случај, али се већ навикло да сулуде ствари нису нешто несвакидашње нити неочекивано, бар када је у питању спорт у Србији.
Дешавања у ЈСД Партизан су недавно била тема у емисији Миљанов корнер, у одвојеним емисијама гости су били генерални директор ФК Партизан Милош Вазура и уредник ТВ Партизан Владан Тегелтија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала