- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Отказала је медени месец, покорила свет са Србијом и за Спутњик поручила: Вредело је!

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександра Јегдић
Александра Јегдић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Александра Јегдић, либеро српске одбојкашке репрезентације, дочекала је позив за национални тим тек у 28. години, и успела је на дебитантском великом такмичењу да покори планету. У разговору за Спутњик, са златом око врата и широким осмехом, јасно и гласно је поручила – вредело је!
Свака од девојака има своју причу, али је њега посебна. Другачија, оригинална, несвакидашња...
Наиме, Александра је у јуну отказала медени месец како би се одазвала позиву селектора Данијела Сантарелија и ставила Србији на располагање, а позив који се не одбија уследио је када је стигла на сопствено девојачко вече.
„Ех, кад се само сетим тога. Ма, невероватно“, прича Александра док поносно у рукама држи златну медаљу освојену на Светском првенству.
Сложићете се, несвакидашња прича... Који месец касније, испоставило се да је вредело и да се вишеструко исплатило. Значило јој је и те како што је супруг имао разумевања. У разговору за Спутњик Јегдићева је изнела утиске по повратку са Светског првенства у Холандији и Пољској, где су српске грације с максималних 12 од 12 покориле свет, а у финалу је прегажен Бразил резултатом 3:0.
„Сигурно да је вредело. Сигурно да се утисци још нису слегли. Поготово мени којој је ово прво велико такмичење. Прво Светско првенство, прво злато. Све је прво и самим тим и звучи велико. Искрено, једва чекам да прође неколико дана, да схватим шта смо урадиле. Али, свакако да је велика част.Поносна сам на све девојке и пресрећна што сам део ове екипе“, рекла је Александра на дочеку који је одбојкашицама уприличен у једном хотелу на Бањици.
За један кратак временски период издешавало јој се много лепих ствари. Венчање, рођендан (9. октобар) и као врхунац свега – одбрањена светска круна.
© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександра Јегдић
Александра Јегдић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Александра Јегдић
„Да, па сигурно да ћу дуго памтити ову годину. Десило се толико лепих тренутака, не могу ни да их набројим све. Толико их је. Увек је сан тај позив репрезентације, ја сам га некако досањала. Можда не у неким раним годинама, и не када су сви очекивали, али... Десило се, вероватно је сада још лепше што се тако неочекивано десило. Пресрећна сам стварно“, кроз осмех прича Александра, а прекидају је трубачи који су „улетели“ и подигли атмосферу свирајући „Ђурђевдан“.
За крај нисмо могли да је не питамо како ће се одужити супругу којег је пустила да иде сам на медени месец. Да ли ће га сада одвести, после фантастичног успеха и златне медаље на СП?
„Он је био на одмору, а на медени месец ћемо заједно следеће године“, закључила је разговор за Спутњик Александра Јегдић, обвојкашица немачког Потсдама.
Јована Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Српска хероина за Спутњик: Ниједан поен нисмо препустиле, никада се нисмо уплашиле!
Српске одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Краљице, добро дошле кући! Српкиње стигле у Београд /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала