- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан описао кроз шта су пролазиле Српкиње: Осећали смо притисак, Тијана је била тихи вођа

Данијеле Сантарели
Данијеле Сантарели - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
После максималних 12 победа у 12 мечева српске одбојкашице одбраниле су златну медаљу са претходног Светског првенства, али овога пута на месту селектора био је Данијеле Сантарели.
Италијану је ово деби са Србијом на Светском првенству, а ни сам није могао боље да замисли почетак сарадње.
„Дошли смо овде под великим притиском јер су сви мислили да морамо да опет освојимо овај трофеј. Било нам је тешко, али били смо ногама чврсто на земљи, имали смо прави став и веома сам срећан због овог невероватног резултата. Одиграли смо изузетан меч против једне од најбољих екипа на свету“, рекао је Сантарели.
Иако су биле фаворити у многим мечевима, све противнице Српкиње су гледале и на исти начин и играле једнаким интезитетом.
„То је стварно невероватно. Сви су нам причали да нам је прва група лака, да нам је друга група лака... Да нам је тим невероватан. Али, ми нисмо читали шта су писали новинари, наставили смо да радимо напорно и поштовали смо све противнике. Играли смо нашу одбојку, проучавали смо сваку екипу као да играмо најбитнији меч и зато смо дошли до титуле“, рекао је Сантарели.
Успех је неминовно тимски, али не може да се изостави колико је тиму допринела невероватна Тијана Бошковић која је на крају и поена титулу најбоље одбојкашице шампионата.
„Она је невероватна играчица. Открио сам једну сјајну играчицу. Она је тихи вођа. Напорно ради. Дао сам јој први део лета слободно јер сам знао да ће, ако буде у форми, много моћи да уради на првенству. Срећан сам због те одлуке. Одиграла је на нестваран начин, не знам шта да кажем. Сви ми говоре да је одиграла боље него целе прошле године“, објаснио је Италијан.
Српске одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Теодора и Сара објасниле како се демонстрира сила: „Згазиле смо их, није било страха“
Српске одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Српкиње су поделиле девет „кромпира“ на путу ка одбрани светског трона
Одбојкашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
СПОРТ
Сузе, осмеси, ново светско злато и – химна за српске хероине /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала