- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Запад има нове методе за разградњу руског друштва, пружићемо релевантан одговор

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаЗастава Русије на Кремљу
Застава Русије на Кремљу - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Савет безбедности Русије има информације о спремности Сједињених Америчких Држава и њихових савезника да примене нове приступе за разградњу руског друштва, изјавио је заменик секретара Савета безбедности Олег Храмов.
Истовремено, сматра он, Запад узима у обзир промене које се дешавају у земљи.

„За решавање овог задатка, Вашингтон и Лондон ангажују мултидисциплинарне тимове специјалиста у области математике, информационе безбедности, антропологије и етнологије, теорије система и системске анализе, социјалне психологије и психолингвистике. Не можемо да не пружимо релевантан одговор на то“, објаснио је Храмов у интервјуу Руској газети“.

Он је истакао да, бирајући мете, Запад рачуна на нестабилност млађе генерације.
Храмов је нагласио да ће Русија усвојити документе стратешког планирања како би се супротставила субверзивном раду Запада.
„Потребно је концентрисати напоре на изградњи читавог система систематског рада, чему ће допринети усвајање докумената стратешког планирања. То су, нарочито, Основе државне политике за очување и јачање традиционалних руских духовно-моралних вредности“, истакао је Храмов.
Према његовим речима, активност која се тиче откривања извора, снага и средстава деструктивног утицаја Запада на традиционалне руске вредности не губи на значају. Поред тога, предстоји откривање „метода, форми и специфичних карактеристика утицаја на индивидуалну, групну и друштвену свест“.
Он је оценио да је неопходно појачати организационе мере за заштиту информационо-културног простора Русије. Ипак, додао је он, нема разлога за скривање иза „гвоздене завесе“.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2022
РУСИЈА
Москва: Запад гаји илузију да се Русија може бацити на колена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала