Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хапшења у Шпанији и Србији због сумње на трговину дрогом, заплењени новац и оружје

© AFP 2023 / LLUIS GENEшпанска полиција
шпанска полиција - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Пратите нас
Полиција је у Србији ухапсила двојицу припадника организоване криминалне групе, у чијим становима је пронађено више од 300.000 евра и једна пушка, саопштио је МУП. Истовремено, полиција у Шпанији, где су у току претреси илегалних лабораторија за производњу марихуане, ухапсила је 15 особа, које су већином држављани Србије.
Након вишемесечног заједничког рада припадника Министарстава унутрашњих послова, СБПОК, Тужилаштва за организовани криминал, као и правосудних органа Краљевине Шпаније и Националне полиције Шпаније, а под покровитељством Европола, данас су на територији Шпаније и Србије, у синхронизованој акцији, која је још у току, ухапшени припадници организоване криминале групе чији су чланови углавном држављани Србије, због основа сумње да се баве неовлашћеном производњом и стављањем у промет опојне дроге марихуане, саопштио је МУП.
На територији Србије ухапшена су двојица припадника организоване криминалне групе, у чијим становима је пронађено више од 300.000 евра и једна пушка.
Такође, на банковиним рачунима блокирано им је више од 85.000 евра, као и непокретна имовина веће вредности.
Поред тога, додаје МУП, на територији Краљевине Шпаније у регијама Барселоне, Валенсије, Аликантеа и Тарагоне у току су претреси илегалних лабораторија за производњу марихуане и ухапшено је 15 особа, које су већином држављани Србије.
Министар полиције Александар Вулин, који предводи делегацију Србије на 90. заседању Генералне скупштине Интерпола у Индији, рекао је да је акција управо доказ да се борба против организованог криминала успешно може водити чврстом сарадњом и координираном, удруженом акцијом свих полиција света.
„Организовани криминал, кријумчари наркотика, они који трују и убијају нашу децу, сарађују без обзира на нацију, порекло, на границе. Зато је наша чврста сарадња кључ успеха у борби против наркодилера“, истакао је Вулин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала