- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска: Изведени нови напади на енергетске објекте Украјине, ослобођено место код Купјанска

© Sputnik / Валентин Капустин / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-30СМ Оружаних снага Русије
Вишенаменски ловац Су-30СМ Оружаних снага Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Пратите нас
Оружане снаге Русије су у уторак извеле нову серију ракетних напада из ваздуха и с мора по енергетским објектима и систему војне управе Украјине. Погођени су сви назначени циљеви, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Оружане снаге Русије су током дана наставиле да изводе нападе високопрецизним оружјем великог домета ваздушног и поморског базирања на системе војне управе и енергетске системе Украјине, као и арсенале са муницијом и оружјем стране производње. Сви назначени циљеви су погођени“, саопштило је руско министарство.
Такође се наводи да су јединице руске армије током офанзиве заузеле место Горобјовка у подручју Купјанска у Харковској области и том приликом су нанеле значајан пораз јединицама прве оперативне бригаде Националне гарде Украјине.
У подручју Кисловке у Харковској области руска војска је спречила покушај напада украјинске тактичке групе наоружане тенковима.
„Противник је враћен на првобитне положаје. Губици Оружаних снага Украјине на овом правцу су више од 60 украјинских војника, један тенк, три борбена оклопна возила и два пикапа“, наводи руски војни ресор.
У подручју Красног Лимана осујећен је покушај украјинске војске да пређе реку Жеребец. Том приликом је ликвидирано 46 војника Оружаних снага Украјине.
У Одеској области руска војска је уништила станицу за сателитску комуникацију владиног Центра за комуникацију Украјине.
У подручју града Запорожја Оружане снаге Русије уништиле су командно место здружене групације снага украјинске војске „Дњепар“, као и места за поправку радара.
У правцу Николајев-Криви Рог украјинска војска је покушала да пробије одбрану руских Оружаних снага у Херсонској области, али је напад одбијен. Том приликом је ликвидирано преко 90 украјинских војника, а уништен је и један тенк, осам оклопних возила и 21 аутомобил.
У подручју Петропавловке у ДНР уништен је украјински лансирни систем С-300.
Током контрабатеријске борбе, руске снаге су поразиле две артиљеријске батерије Кијева у Херсонској области и украјински вод америчких вишецевних ракетних бацача „Химарс“ у подручју места Дробишево у ДНР.
У подручју места Артјомовск, Вијомка и Соледар у ДНР руска војска је уништила три радара за контрабатеријску борбу америчке производње.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Кијев прети уништавањем бране Каховске хидроелектране, донета одлука о евакуацији грађана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала