- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бајден о ратном стању у четири нова руска региона: То је „застрашивање“

© AP Photo / Alex BrandonАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден коментарисао је одлуку руског председника о увођењу ратног стања у новим регионима Русије, оценивши да је то „застрашивање“.

„Мислим да се Владимир Путин налази у веома тешкој позицији. Ја на то гледам као на једино средство које му је доступно: брутално понашање према украјинским грађанима, покушај да их застраши како би се предали, али они то неће урадити“, рекао је Бајден новинарима.

Заменик шефа ПР службе Стејт департмента Ведант Пател изјавио је да је одлука руских власти „очајничка тактика у покушају да се појача контрола над тим територијама“.
„Истина је да Русија није добродошла у овим регионима, а украјински народ одбацује непромишљену и незакониту инвазију, насилно одузимање земље која је украјинска територија“, рекао је он.

Бела кућа: Не спречавамо сусрет Бајдена и Путина, то су гласине

Портпарол Беле куће Карин Жан-Пјер изјавила је да објаве да америчка администрација покушава да спречи чак и случајан сусрет лидера САД и Русије на самиту Г20 нису тачне.
„Та информација је нетачна, то није истина“, рекла је Жан-Пјер на брифингу.
Тим речима је одговорила на молбу да прокоментарише вест издања „Политико“ да амерички чиновници наводно предузимају мере како Бајден не налетео на Путина у ходнику и да се не би нашао у Путиновој близини током снимања заједничке фотографије лидера на предстојећем самиту Г20 на Балију.
Претходно, председник Русије Владимир Путин саопштио је на данашњој седници Савета безбедности Русије да се од 20. октобра уводи ратно стање у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области. Документ је одобрио и Савет федерације Русије.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија не планира да затвара границе у светлу увођења ратног стања у четири региона.
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Специјална операција у Украјини
Руски стручњаци: Путинов указ о ратном стању - очекиван одговор на спољну агресију
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
СВЕТ
После питања о Путину, Бајден побегао од новинара /видео/
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала