- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Запамтите то име...“

© AFP 2023 / ADRIAN DENNISВејн Руни
Вејн Руни - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
Пратите нас
На данашњи дан пре тачно 20 година Вејн Руни је постигао један од најспектакуларнијих голова у историји Премијер лиге против Арсенала.
Тада 16-годишњак доспео је у први тим Евертона у финшу сезоне 2001/02. Дејвид Мојес је пружао прилику Рунију повремено на старту 2002/03. сезоне и ставио га на клупу против Арсенала на Гудисон парку.
Тобџије су се у том тренутку налазиле у серији од 30 утакмица без пораза у Премијер лиги и требало је да је продуже, били су на добром путу када је Фреди Љунгберг погодио мрежу у првом полувремену.
Канађанин Томаш Радзински је поравнао резултат 15 минута касније, али је Мојес послао Рунија на терен у последњих десет минута у покушају да стигне до победе. А Вејн је узвратио тренеру на поверењу незаборавним голом.
„Запамтите то име, Вејн Руни“, урлао је коментатор.
Какав начин да се представите енглеском фудбалу. Тим поготком Руни је уједно постао најмлађи стрелац у историји Премијер лиге.
Нажалост навијача „карамела“ нису могли дуго да га задрже усвојим редовима.
Две године касније Руни је прешао у Манчестер јунајтед за 30 милиона фунти. Тамо је провео 13 успешних сезона пре него што се вратио на Гудисон парк.
О том чувеном голу Вејн је говорио 2017. године.
„Био сам бесан пре почетка утакмице јер сам пре тога играо неколико мечева и осећао да заслужујем прилику као стартер. Одувек сам говорио себи да морам да постигнем гол пре 17. године. Срећом, Мојси ме је убацио у игру и успео сам“, рекао је Руни.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2022
СПОРТ
Из Португалије стиже гол за Гиниса! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала