- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија спремна да испоручује храну и ђубриво на светско тржиште – али Америка то омета

© Sputnik / Alexey Malgavko / Уђи у базу фотографијаПшеница
Пшеница  - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Русија је спремна да испоручује храну и ђубриво на светско тржиште, али САД то ометају, изјавила је портпаролка Министарству спољних послова Русије Марија Захарова.
„Наша земља, као највећа пољопривредна сила, значајно доприноси осигуравању глобалне прехрамбене безбедности. Свесни смо колико је извоз руске хране значајан за друштвено-економски развој многих сиромашних земаља. Због тога је подједнако важно и наше ђубриво без кога ће бити угрожена будућа жетва. Спремни смо да испоручујемо и храну и ђубриво и све што је неопходно како прехрамбена безбедност у свету не би била изложена опасности, ударцима. Спречавају нас у томе“, рекла је Захарова.
Истовремено је скренула пажњу на то да је неопходно да се што пре обнове ланци снабдевања и уклоне ограничења која је Запад вештачки створио, а са којима се суочавају привредни субјекти из Русије у спољноекономској делатности.

„САД задају ударац тој истој светској прехрамбеној безбедности, максимално блокирајући могућности за финансијске трансакције за прехрамбену робу из Русије“, поручила је Захарова.

Она је нагласила да управо Вашингтон чини све како би блокирао могућност једном од највећих добављача пољопривредних производа да их испоручује на светска тржишта хране.
Зграда Стејт департмента у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2022
СВЕТ
САД нису против испорука руског жита и ђубрива
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала