Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Амбасадори Квинте тражили хитан пријем, претпостављам - донеће оно што су Албанци објавили

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Вучић на представљању извештаја Европске комисије о Србији
Александар Вучић на представљању извештаја Европске комисије о Србији - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да су амбасадори земаља Квинте тражили хитан пријем код њега и да претпоставља да ће донети оно што су Албанци већ објавили.
„Видели смо шта је објавио ‘Албајниан пост’. Желим људима да објасним шта је у питању, да виде какви су притисци према нама. Ја немам никакав рачун у иностранству, мој отац има у БиХ. Ја немам на Западу ништа, немају чиме да ми прете. Могу да ми говоре да ће ме срушити са власти. Они мени никада не прете, већ нашој земљи. Рецимо та ‘тешка батина’. Када су први пут дошли код мене представници Бон и Плетнер, примио сам их, био је и Лајчак са њима, и као да сам знао, одбио сам да примим тај папир, а знао сам да ће Албанци да га објаве“, рекао је Вучић.
Он је указао је потом тај папир објављен у „Албанијан посту“, и да је свима јасно ко је прекршио договор.
„А онда видим вечерас, да је Квинта тражила хитан пријем код мене. Претпостављам да ће нам донети оно што су Албанци већ објавили. Да ми до 24. фебруара морамо да договоримо све. Препознао сам и ја симболику датума, када је почео рат у Украјини. А видите да је текст, са овлашћењима које има ЗСО, предложиле немачке организације које су у Београду имале састанак са представницима неких домаћих организација. Јасно је да ће да траже неку врсту решења, и не треба ништа одбијати унапред, али оно што сам ја до сада видео је веома тешко за Србију. Ако бих морао у овом тренутку да се одредим, нису нам дали шансу“, казао је Вучић за Прву телевизију.
Он је поновио да очекује да ће амбасадори Квинте нешто сутра му уруче, али да се нада да није оно што је објавио „Албанијан пост“.
Вучеш ће се у петак преподне састати са амбасадорима Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефом Делегације Европске уније.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
СРБИЈА
Вучић поручио: Извините, „Курти плус“ и „Ахтисари минус“ планове - Србији нећете продати!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала