Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Не уводимо санкције Русији јер поштујемо себе

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
Пратите нас
Председник Александар Вучић је говорећи о ставу Србије да не уведе санкције Русији, нагласио да докле год не постоји егзистенцијална угроженост за Србију и грађане, водиће политику која је одређена на Савету за националну безбедност.
Ако се нешто промени, отворено ћемо рећи грађанима све. Поносан сам што 240 дана водимо самосталну политику", рекао је Вучић.
Додао је да Србија није ништа дужна Русији, али да памти шта је Москва урадила 2015. године, и да памти како Русија и Кина чувају интегритет Србије у УН.
"Али то није мој одговор. Ми то радимо зато што имамо поштовање према себи. Ја не тражим разлоге за увођење санкија Русији, Ја тражим моралну, правну, беспрекорно чисту позицију за земљу коју волим највише. Ја тражим позицију за Србију. Ми смо били под санкцијама деценијама", истакао је он.
Вучић је изјавио да наша земља неће заборавити историјске чињенице и помоћ коју су нам Руси пружили у Другом светском рату, као и да они нису извршили агресију на Србију.
"Уз помоћ Црвене армије ми смо ослободили Београд и земљу и то су ствари које се не заборављају. Не заборављају се ни историјске чињенице да они нису бомбардовали ову земљу и извршили агресију", истакао је Вучић.
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2022
СРБИЈА
Вучић поручио: Извините, „Курти плус“ и „Ахтисари минус“ планове - Србији нећете продати!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала